BAS bekert verder

BAS bekert verder 11 september 2001.  BAS Voetbal is een ronde verder in de beker door een overwinning na strafschoppen in en tegen Hierden. De wedstrijd eindigde in 2-2.

Hierden begon de wedstrijd met meer balbezit en scoorde uit een ingooi in de vijfde minuut de 1-0. In de 30e minuut werd Marco Lek in het 16 meter gebied onderuit gehaald. BAS kreeg een penalty. De altijd koelbloedige Jacco Schaap zag zijn inzet gestopt worden door de Hierdense doelman. Menno Slump reageerde allert en scoorde uit de rebound 1-1.

Na rust nam BAS het initiatief in handen. Jelle Sybesma omzeilde de buitenspelval aan Hierdense zijde door zelf door te lopen met de bal en bediende Marco Lek die de Hierdense doelman omspeelde 1-2.

Frank van Dekken miste oog in oog met de doelman de kans op 1-3. In een alles of niets poging onder het mom van pompen of verzuipen probeerde Hierden de aansluitings treffer te maken. In de 90e minuut slaagde Hierden hierin 2-2.

Strafschoppen zorgden uiteindelijk voor de winnaar. Voor BAS scoorden Menno Slump, Jelle Sybesma, Marco Lek en Gerben van de Bos. Aan Hierdense zijde werd tweemaal gemist wat BAS de 3-4 overwinning opleverde.