BAS zegeviert met 5-1 over VHK

BAS zegeviert met 5-1 over VHK 28 augustus 2023.  Na een 2-5 triomf op VV Nagele in de eerste oefenwedstrijd, wist BAS opnieuw een overtuigende zege te behalen in de tweede wedstrijd van de oefencampagne. De Biddinghuizer ploeg versloeg zaterdag VHK uit Sint Jansklooster (dat net als BAS uitkomt in de vierde klasse) met 5-1.

Gerwin Schaap opende de score met een lobje, waardoor BAS met een 1-0 voorsprong de rust in ging. In de tweede helft liep de score hoog op. Freddy Doppenberg en teamcaptain Stefan Tolhoek vergrootten de marge, waarbij de laatste scoorde uit een strafschop: 3-0.

Tegendoelpunt en slotfase
VHK deed iets terug via een eigen doelpunt van Karst van Dijk, maar Gerwin Schaap zorgde voor de definitieve beslissing. In een rommelige situatie vond hij het net voor de 4-1 en vlak voor het eindsignaal schoot de VHK-doelman de bal tegen Schaap aan, waarna de bal iin het doel verdween: 5-1.

DeDrontenaar heeft een interview afgenomen met Gerwin Schaap. Het interview is te bekijken via DeDrontenaar Sportnieuws.