BAS behaalt nipte overwinning tegen SEH

BAS behaalt nipte overwinning tegen SEH 19 april 2023.  Het eerste elftal van voetbalvereniging BAS uit Biddinghuizen heeft zaterdag een belangrijke overwinning behaald tegen SEH uit Heerde. Ondanks een vroege achterstand wist de thuisploeg twee keer te scoren en de wedstrijd met 2-1 te winnen.

In het begin van de wedstrijd had Gerwin Schaap BAS bijna op voorsprong gezet met een kopbal, maar het was SEH dat gevaarlijk werd met snelle omschakelingen. In de vijfde minuut leek Timo Borreman de score te openen voor SEH, maar zijn doelpunt werd afgevlagd wegens buitenspel. Terecht volgens BAS-supporters; betwistbaar, volgens SEH-supporters.

Strafschap leidt tot 0-1
BAS creëerde kansen met hoge ballen, profiterend van de fysiek sterke spelers in hun ploeg. In de dertiende minuut kreeg SEH een strafschop toegewezen na een overtreding op Mark Zandvliet. Volgens SEH-supporters terecht; volgens BAS-supporters duidelijk balspel. Hoe dan ook: Christijan Vonderman benutte de penalty en zette SEH op een 0-1 voorsprong.

Score
De voorsprong van de bezoekers was echter van korte duur. Binnen het half uur kwam BAS op gelijke hoogte door een kopbal van Yuri van den Dikkenberg, die profiteerde van een vrije trap van rechtsback Leander Touw: 1-1. De wedstrijd bleef spannend met kansen voor beide teams en veel duels op het middenveld. Hoewel SEH hard vocht, slaagde het er niet in veel kansen te creëren. Aan het begin van de tweede helft kwam BAS op voorsprong met een doelpunt van Geres, die de rebound benutte na een redding van SEH-doelman Mensink: 2-1.

SEH probeerde met enkele wissels en tactische aanpassingen meer druk uit te oefenen op de verdediging van BAS, maar dit leidde niet tot gevaarlijke momenten. BAS kreeg op zijn beurt meer ruimte om de marge te vergroten, maar slaagde er niet in om verder uit te lopen.