BAS Voetbal wint weer

BAS Voetbal wint weer 25 september 2006.  Ook afgelopen zaterdag pakte BAS de volle winst. Dit keer tegen Wapenveld. Alle doelpunten werden gescoord uit dode spelsituaties. Uiteindelijk werd het 4-1.

Trainer Stegeman kende vooraf weinig personele problemen en kon daardoor ook starten met zijn optimale opstelling. BAS startte goed. De fysiek sterke ploeg uit Wapenveld had weinig verweer tegen het vlot combineerde elftal uit Biddinghuizen. Desondanks was de eerste kans voor de bezoekers. In een 1-op-1 met doelman Schaap, schoot de spits de bal echter naast de verkeerde kant van de paal. BAS drukte en werd sterker. Van Velde miste in eerste instantie in kansrijke positie, maar zijn corner zorgde voor een keurig doelpunt van Ferry Kamps. Wapenveld probeerde aan te zetten, maar vond geen passend antwoord. Alle dode spelsituaties van BAS waren gevaarlijk. Op de lengte van Weijers, Kamps en Tolhoek vond Wapenveld slechts met moeite een antwoord.

De laatst genoemde zorgde uiteindelijk met een prachtige kopbal uit een corner van van Velde voor de 2-0. Tolhoek die inmiddels bijna bekend staat als de Michael Jordan van BAS 1 toornde hoog boven iedereen uit en knikte de bal in de kruising.

Geen gas terug
BAS bleef goed voetballen en bleef ook gevaarlijk. Op de driehoek Kamps, van Velde en Tolhoek beet de verdediging van Wapenveld zich regelmatig stuk. Uit wederom een corner van Van Velde werd het dan ook uiteindelijk, terecht, 3-0. In eerste instantie werkte de verdediging de bal nog weg, maar uit de daarop volgende voorzet werkte Danny Maassen de bal knap achter de doelman. De 3e van BAS en alweer zijn 6e van het seizoen. Op dat moment leek BAS het wel even prima te vinden en zakte het iets terug. Wapenveld kreeg de moed weer een beetje en probeerde voor de rust nog iets te forceren. Tot kansen leidde dat echter niet. Het doelpunt van Wapenveld viel dan ook uit een standaard situatie, alleen was dat dit keer geen vrije trap, maar een strafschop. Mart Sweep had even daarvoor op een ongelukkige manier zijn tegenstander tegen de grond gewerkt.

Geen schim
De 2e helft was de ploeg geen schim meer van de ploeg die de eerste helft zo vrolijk door de verdediging van Wapenveld combineerde. Te veel lopen met de bal en te veel onzuivere passes zorgde ervoor dat Wapenveld zowaar weer wat moed kreeg en geloof kreeg in de aansluitingstreffer. Optisch kwam BAS af en toe onder druk maar tot echte kansen leidde het niet. Die momenten dat BAS scherp was, creƫerde het ook echt kansen. Rolf de Jong ging goed door maar zag uiteindelijk Ronald Hulsker missen. Danny Maassen en van Velde weigerden ook de definitieve nekslag toe te dienen. Uiteindelijk was het weer Van Velde die uit een vrije trap Tolhoek vrij zette voor de doelman. Via een strakke kopbal was de wedstrijd beslist. Wapenveld verloor alle hoop en ook BAS leek het verder wel best te vinden. En zo kabbelde de wedstrijd naar het einde.

Half vol, half leeg
Trainer Stegeman was na afloop gedeeltelijk tevreden: "Ze zeggen wel eens een glas is half vol of een glas is half leeg. Vandaag heb ik de eerste helft echt bij vlagen zitten te genieten en was wat mij betreft het glas tjokvol. De 2e helft was niet best en zaten er een paar druppies in het glas", aldus de trainer, die desondanks optimistisch bleef: "Tegen Batavia vriendschappelijk was het helemaal niets, vorige week begonnen we slap en nu beginnen we sterk. Het is gewoon een kwestie van deze lijn vasthouden en uitbouwen".

Door de overwinning staat BAS met de volle winst uit 4 wedstrijden bovenaan en met nog 4 wedstrijden te gaan kan er al voorzichtig gedacht worden aan een periode.