BAS leidt pijnlijke nederlaag

BAS leidt pijnlijke nederlaag 25 september 2005.  Het eerste elftal van BAS heeft vooralsnog moeite met deze competitie, waarin tot nu toe vier punten werden gehaald. Ook vandaag tegen Vierhouten kwam hier niets bij - BAS verloor met 1-0.

Bas begon weer niet sterk aan de wedstrijd. Het had veel balverlies en creëerde moeilijk kansen. In de 7e minuut was er eindelijk het eerste schot op het doel. Vierhouten begon sterk en won veel meer duels. In de 15e minuut kreeg de nr 11 van Vierhouten de bal op de zo’n 25 meter van het doel. Hij dribbelde behendig naar links en haalde op randje zestien uit. De bal ging, buiten het bereik van doelman Schaap, diagonaal tegen de rechterkant van de paal het doel in. Na de 1-0 werd het voor BAS niet echt beter. Het spel bleef matig, maar ook Vierhouten creëerde niet veel mogelijkheden. Doordat de nr 2 van Vierhouten in de 31e minuut de bal verkeerd op het hoofd kreeg stond Wisse ineens oog in oog met de keeper. Het schot was hard, maar de keeper kon er nog net een hand tegenaan krijgen waardoor de bal over ging. Het was eigenlijk pas de eerste echte mogelijkheid voor BAS. Tot en met rust werd er door beide partijen slordig gespeeld en waren er maar weinig kansen.

Na rust had trainer Kramer een aantal spelers van plaats gewisseld om zo hopelijk beter grip op de wedstrijd te krijgen. BAS kreeg inderdaad een aantal mogelijkheden. In de 47e minuut was het Westerhof die de bal hard richting de goal schoot, maar zijn schot verdween net naast de linkerpaal. Vlak daarna had Sybesma, die in de rust in de ploeg was gekomen, een kans op de 1-1, maar zijn schot ging net naast het doel. In de 65e minuut begon Wisse vlak over de middellijn aan een rush langs enkele verdedigers van Vierhouten, maar hij strandde op de keeper. Vlak daarna schoot van Velde nog krachtig op de goal, maar weer was de keeper een sta in de weg. BAS creëerde wel kansen maar had het geluk niet aan haar kant. Een kwartier voor tijd begon Vierhouten toch ook nog weer enkele kansen te krijgen, maar doelman Schaap toonde zich een bekwaamd keeper en hield zijn ploeg in de race. Tot de 90ste minuut bleef het spannend, maar BAS moest toch echt de meerdere erkennen in Vierhouten. Volgende week de Glind thuis. Dan hopelijk vanaf de eerste minuut een vlijmscherp BAS.

Bron: BASVoetbal.nl

Bron: BHZNet.nl