Wel strijd, geen punten

Wel strijd, geen punten 27 september 2004.  BAS probeerde zaterdag alles, maar kwam niet in de wedstrijd en zag een slim spelend DSV met een krappe 1-0 overwinning van het veld gaan.

In de altijd lastige thuiswedstrijd tegen het nog ongeslagen DSV uit Doornspijk kon BAS de opgelopen schade van vorige week niet herstellen. Door het slimme spel van de koploper had BAS vooral moeite om de vrije man te vinden. DSV speelde vanuit een zeer goed georganiseerde verdediging en liet de ruimtes met name op het middenveld erg klein.

Handig
Gekoppeld aan een handige voorhoede die wel raad wist met de lange ballen van achteruit, zorgde dit er voor dat BAS een lastige middag had. Toch kon ook DSV niet echt een stempel op de wedstrijd drukken. Het spel van beide ploegen kenmerkte zich met name door veelvuldig balverlies over en weer. Van de ploeg uit Biddinghuizen had verwacht mogen worden dat het voetballend de meerdere zou zijn van DSV, dit was echter geen moment het geval.

Ongelukkige achterstand
Ondanks het zwakke spel van beide ploegen kwam BAS toch op achterstand en wel heel ongelukkig. Een voorzet vanaf de zijkant zorgde voor een communicatie stoornis tussen de verdediging en de keeper waarna een botsing volgde. De spits van DSV, die zich tussen een kluwen van spelers bevond, kreeg de bal 'per ongeluk' op het hoofd en zag tot zijn eigen vebazing de bal over de doellijn rollen. Vlak daarna was er nog een kleine kans voor thuisspelende ploeg maar doelman Schaap keerde de bal.

Half schot
BAS stelde hier nagenoeg niets tegen over. Een half schot van van Velde was de grootste kans voor de bezoekers. Tekenend was het feit dat de ploeg uit Biddinghuizen in de eerste helft niet één corner mocht nemen.

Bakens verzetten
In de 2e helft probeerde BAS de bakens te verzetten, maar kreeg geen loon naar werken. DSV beperkte zich met name tot het verdedigen van de voorsprong en was desondanks een aantal malen dichtbij de 2-0. In de 60ste minuut leek het zover te zijn, maar Jelle Sybesma redde de bal van de doellijn.

6 keer geel
De wedstrijd werd steviger van beide kanten en de scheidsrechter moest maar liefst 6 keer geel trekken, 3 maal voor DSV en 3 maal voor BAS (Iven van Velde, Marco Lek en Rolf de Jong). Aan het eind leek BAS toch nog een punt weg te snoepen uit Doornspijk maar de inzet van Marco Lek (naast) en Gerjan Westerhof (voorlangs) vonden geen doel.

Bron: BAS Voetbal

Bron: BHZNet.nl