BAS wint ook van Hierden

BAS wint ook van Hierden 1 november 2003.  Voor de derde week op rij is het eerste elftal van BAS uit Biddinghuizen erin geslaagd om een wedstrijd tegen een hoog geklasseerd team te winnen. Vanmiddag werd het op De Schelp 2-0 tegen Hierden.

De wedstrijd kenmerkte zich vooral door het open karakter. Vanaf de eerste minuut golfde het spel op en neer en waren er kansen voor beide ploegen. De grootste kans voor rust was voor Gerjan Westerhof van BAS. Uit een pass van Frank van Dekken, vergat hij langs de keeper te schieten.

Westerhof mist een grote kans op 1-0

Ondanks dat geen van beide ploegen tot scoren wist te komen in de eerste helft, bleef het een aantrekkelijke wedstrijd. Het spelniveau was weliswaar niet altijd optimaal, maar de beleving van beide kanten was prachtig om te zien.

Sybesma controleerde de linkerkant in de eerste helft

Weer 3 punten
Ook na rust bleef het een wedstrijd om aan te zien, waarbij BAS na een goed kwartier op voorsprong kwam. Gerjan Westerhof werd de diepte ingestuurd en hij vond de ingevallen Roy van Hoorn, Die raakte de paal, maar uit de rebound scoorde Stefan Tolhoek de bevrijdende 1-0.

Blijdschap na de 1-0

Counters
Hierden zocht nu nog meer de aanval, om zo de gelijkmaker te forceren. Hierdoor ontstond er natuurlijk ruimte voor BAS, die verdedigend trouwens nauwelijks in de problemen kwam. De pass op Westerhof was fraai, maar de neutrale toeschouwer zal, net als de grensrechter, hebben gezien dat hij in buitenspelpositie stond. De scheidsrechter wilde hier niks van weten, dus mocht Westerhof vrij doorgaan naar de doelman van Hierden.

Westerhof omspeelt de doelman om de 2-0 te maken.

Nu was de blijdschap natuurlijk nog groter, omdat er nog luttele minuten te spelen waren. Westerhof zelf trok het shirt uit en maakte een vreugdedans aan de zijlijn.

Toen Hierden kort hierop ook nog een rode kaart kreeg, waren de punten veilig. Door de zege klimt BAS weer op de ranglijst. Het staat nu gelijk met 't Harde.