Weer doelpuntenfestijn BAS

9 november 2002.  Voor de vierde wedstrijd op rij heeft het eerste voetbalelftal van BAS punten gehaald. Net als kort geleden tegen Veluwse Boys werd het in Oene 3-3.

In het tumultueuze duel had BAS in de eerste minuut al op voorsprong kunnen komen. Het was echter Oene dat na een blunder van doelman Schaap op 1-0 voorsprong kwam. Gerjan Westerhof trok de stand gelijk door handig de doelman te omspelen. Toch kwam Oene nog in de eerste helft opnieuw op voorsprong.

Bijna 3 punten
BAS trok de tweede helft nog eens extra aan en strafte een communicatiefout in de verdediging van Oene genadeloos af. Gerjan Westerhof onderschepte de bal en scoorde zijn tweede. Dezelfde Westerhof stond 10 minuten voor tijd aan de basis van de 2-3 voorsprong voor BAS. Zijn vrije trap belandde op het hoofd van Tino Bies, die kon inkoppen. De gemoederen werden toen al meer verhit, omdat Oene dacht aan een buitenspel-doelpunt.

Af moeten maken
In de laatste 10 minuten van de wedstrijd knokte BAS voor de overwinning. Jelle Sybesma zette Berrie Kollen vrij voor de doelman, maar Kollen verzuimde de wedstrijd te beslissen. Toen in de allerlaatste minuut Schaap een zachte uittrap deed en de bal bij Erwin Muller belandde ging het toch nog mis. Muller struikelde (al dan niet na een overtreding van Oene) en in zijn val raakte hij de bal met de hand. De strafschop werd benut en BAS verwenste publiek, spelers en scheidsrechter voor een hoop dingen. Het hielp niks meer. Vrijwel direct na de laatste aftrap, floot de scheidsrechter af.

Teleurstelling groot
Opnieuw was de teleurstelling groot bij BAS. "Eerst al bij Veluwse Boys, nu weer bij Oene. In een paar minuten geven we 4 punten weg. Anders hadden we nu op 10 punten gestaan, in plaats van 6.

Bron: BHZNet.nl