BAS eruit na strafschoppen

11 september 2002.  Het eerste elftal van BAS voetbal is er niet in geslaagd de volgende ronde te bereiken van het bekertoernooi.

De tegenstander was gisteravond eerste klasser DOS Kampen. De ploeg staat na één wedstrijd vierde in deze eerste klasse. BAS is derde klasser en verwachtte op voorhand dus niet een ronde verder te komen.

Goede wedstrijd
Met een goede wedstrijd van de kant van BAS was het na 90 minuten 1-1. Doelpuntenmaker bij BAS was in de 17e minuut de nieuwkomer Niels van Baal. Deze voorsprong kon BAS niet lang vasthouden, want nog voor de rust was het gelijk: Jelbert Versteeg scoorde voor DOSK.

Strafschoppen moesten dus bepalen wie er verderging in het bekertoernooi. Deze 'loterij' werd door de thuisspelende ploeg uit Kampen gewonnen met 3-2, mede doordat de doelman van DOSK 3 strafschoppen wist te stoppen. BAS kan zich nu dus weer volledig richten op het competitieprogramma.