BAS speelt gelijk tegen koploper

BAS speelt gelijk tegen koploper 24 maart 2019.  Het eerste elftal van BAS Voetbal heeft tegen koploper ZAC uit Zwolle met 1-1 gelijk gespeeld. Mike Geres maakte vlak voor tijd de gelijkmaker voor BAS.

Het Jo van Marle sportpark in Zwolle was het decor van een ware topper in 3C, de nummer één ZAC tegen de nummer twee BAS. ZAC nam de voorsprong maar BAS kreeg zijn kansen en vlak voor tijd werd het meer dan verdiend 1-1 door Magic Mike (Geres).

De eerste grote kans is voor ZAC in een gelijkopgaande eerste helft op topniveau. Het is Joost Ottens die na een kwartier uithaalt maar de bal treft de kruising hard. De Zwollenaren zijn wat dreigender maar echte kansen levert dat niet op. Later in de eerste helft schiet ZAC nipt naast.

De Biddinghuizenaren hebben halverwege de eerste helft de kans op de voorsprong wanneer de inzet van aanvoerder Stefan Tolhoek van de lijn wordt gekopt. Daarvoor was het Karst van Dijk die nipt overschiet.

Direct na de rust is het dan raak voor ZAC. Op rechts wordt de rappe Zwollenaar Robbin Bastiaan de diepte ingestuurd en plaatst hij de bal direct in het doel bij de 2e paal; 1-0. De Biddinghuizenaren moeten dit even verwerken en ZAC blijft aan zetten maar dat levert geen groot gevaar op.

Het laatste half uur is voor BAS. Mede door twee wissels want Sam Lagerweij en Thomas de Gier komen de aanval versterken. ZAC krijgt wel meer ruimte maar dat levert geen groot gevaar op. BAS rijgt wel een aantal kansen aan elkaar en de gelijkmaker hangt in de lucht.
De grootste kans is voor Patrick Woud uit een voorzet van links van Stefan Tolhoek maar dichtbij het doel schiet hij over. Sam Lagerweij kopt nog net over. Gevaarlijke vrije trappen op de rand van het strafschopgebied leveren aan beide zijden net niks op. De gelijkmaker had er al in mogen liggen als dit in de 89e minuut alsnog gebeurt. Stefan Tolhoek vindt Magic Mike (Geres) van dichtbij bij de verste paal en hij is er als de kippen bij om de bal binnen te tikken; 1-1.

Een zeer verdiend gelijkspel. Wel blijft BAS op de 2e plaats op 7 punten achter ZAC met nog zeven wedstrijden te gaan.

Art Drent omschrijft zijn gevoel na de wedstrijd: "Ik baalde ervan dat het maar een punt was, voor mijn gevoel zaten wij er in de eerste helft beter in. Op een mooi schot op de lat van ZAC na, hadden zij geen kansen. De tweede helft begonnen we met een miscommunicatie waardoor de spits weggestuurd kon worden en na een paar minuten achter kwamen. Dat was onnodig. Wij spelen al een aantal weken erg sterk, halen goede resultaten en moeten daarom onszelf ook belonen met een periode".

Komende zaterdag 30 maart om 15.00 uur kan BAS de periodetitel van de tweede periode behalen, uit in Hattem bij Hatto Heim.