Beloning voor BAS blijft uit

Beloning voor BAS blijft uit 18 oktober 2016.  Het is de voetballers van BAS zaterdagmiddag niet gelukt om het thuisduel met Batavia '90 winnend af te sluiten. Dat leek in eerste instantie wel te lukken, maar in de blessuretijd zagen de Biddinghuizen een 2-1 voorsprong uitmonden in een 3-3 gelijkspel. "Het is een dooddoener, maar we vergeten onszelf hier echt te belonen", vindt trainer Bert van den Brink.

En daar is ook helemaal niets aan gelogen. Op voorhand lijkt BAS een lastige thuiswedstrijd tegemoet te gaan, maar eenmaal in de wedstrijd is daar werkelijk niets van te zien. De openingsfase is nog wel voor de bezoekers uit Lelystad, maar daarna speelt BAS misschien wel het beste voetbal van dit seizoen. Het staat dan al wel op achterstand door een goal van Roberto Doufikar, echter wordt die schade al rap gerepareerd. Aanvoerder Stefan Tolhoek, ook ditmaal als spits geposteerd, mist eerst nog een grote kans, waarna Bas Suidgeest wel trefzeker is. De Batavia-goalie weet twee keer een inzet onschadelijk te maken, maar de derde inzet is hem te machtig: 1-1.

BAS speelt rond die gelijkmaker een prima spelletje en dat weet het ook in de tweede helft voort te zetten. Het resulteert al rap in een doelpunt van Tom Drent, die tot stand komt uit een heerlijke aanval. "Dat is er eentje uit het boekje, een fantastisch doelpunt", laat Van den Brink weten. Ook na die treffer heeft BAS niets te duchten van de opponent, die duidelijk een mindere middag beleeft. Er lukt vrij weinig bij de Lelystedelingen, die bij kleine vlagen wel laten zien wat ze kunnen. Maar in Biddinghuizen lijkt het niet voldoende te zijn voor een positief resultaat, al worden ze wel in leven gehouden door Tolhoek en Mark Schaap. Beiden missen kansen die eigenlijk een doelpunt moeten zijn.

Daarop ontstaat er een krankzinnige slotfase. De offici?le speeltijd is inmiddels verstreken en BAS staat nog altijd met 2-1 voor. Op de tribune rekent men zich al rijk, niet wetende wat er dan nog gaat gebeuren. In blessuretijd maakt Batavia-captain Pim Herrewijn eerst de 2-2 en tot overmaat van ramp wordt het kort daarna ook nog 2-3. Zo lijkt een prima middag toch te worden afgesloten met nederlaag, ware het niet dat er in blessuretijd ook nog een derde doelpunt volgt. In de laatste seconde slingert Art Drent een vrije trap in de vijandelijke doelmond en daar kopt Karst van Dijk alsnog de 3-3 binnen. Een nederlaag had de ploeg ook zeker niet verdiend.

Coach Van den Brink kon niet juichen om de 3-3. "Op dat moment zat ik nog in de teleurstelling van de 2-3 en kan ik dat even niet opbrengen. Uiteindelijk is het natuurlijk nog mooi dat je de 3-3 maakt, maar we hadden zoveel meer verdiend", weet de trainer, die stelt dat zijn ploeg een echte spits mist. "Een type Makaay, die alleen maar bezig is met het maken van doelpunten. Dat moet in je zitten en zo iemand missen wij gewoon. We hebben vandaag, qua spel, weer een stap gemaakt, maar helaas levert dat geen zege op".

Aankomende zaterdag speelt BAS een vriendschappelijke thuiswedstrijd tegen vierdeklasser Kampen, waarna over twee weken een uitduel bij VOP wacht. In Amersfoort wordt er om 14.30 uur afgetrapt.

Tekst: Wouter Foppen

Bron: BASVoetbal.nl

Bron: BHZNet.nl