Eerste wedstrijd voor voetballers BAS

Eerste wedstrijd voor voetballers BAS 2 september 2016.  BAS opent zaterdagmiddag de competitie en gaat op bezoek bij poldergenoot Buitenboys. Een totaal onbekende tegenstander, want normaliter speelt de Almeerse formatie in het district west. In de Biddinghuizense selectie is er zeer waarschijnlijk ruimte voor Tom Drent, die terugkeert van een blessure aan zijn bovenbeen.

De voorbereiding van BAS verliep vlotjes. Alleen in de beker werd er eenmaal verloren, verder waren er wat gelijke spelen en overwinningen. Toch was de nederlaag van vorige week een smetje. Bij VSCO had BAS genoeg aan een punt om door te bekeren, maar dat lukte niet. De formatie uit Oosterwolde bleek met 4-1 te sterk, waardoor zij naar de knock-outfase gingen. Voor trainer Bert van den Brink wordt het zaterdagmiddag een middag van keuzes maken. Hij kan beschikken over een vrijwel fitte selectie, aangezien dus ook Tom Drent weer terugkeert. Hij miste een deel van de voorbereidingsperiode door een bovenbeenblessure, maar lijkt nu fit genoeg om aan te haken. Weer een extra optie op het middenveld. "En onze grootste aanwinst", zegt Van den Brink.

Tegenstander Buitenboys kende een prima start van de competitie. Zeker in het bekertoernooi waren de Almeerders op dreef, aangezien er tweemaal werd gewonnen. Allereerst was de ploeg met 6-2 te sterk voor BVV'31 en twee dagen later werd er met 2-4 gewonnen van stadsgenoot Sporting Almere. Vorig seizoen kwam Buitenboys uit in de vierde klasse E van het district West I en werd daarin ongeslagen kampioen. Van de 22 wedstrijden werden er 19 gewonnen, driemaal moest men het doen met een gelijkspel. Net als in de poulefase van de districtsbeker was Buitenboys ook in die competitie enorm op schot. Er werd maar liefst 105 keer gescoord.

BAS en Buitenboys kwamen elkaar in de historie nog nooit tegen. Zelfs andere elftallen van de clubs troffen elkaar niet eerder, waardoor het zaterdag een heuse kennismaking is. Een goede start kunnen beide teams natuurlijk goed gebruiken, zeker gezien de wensen die de ploegen hebben. Het duel in Almere begint zaterdag om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Hogeweide.

Tekst: Wouter Foppen
Foto: BAS Selectie Fotopagina

Bron: BASVoetbal.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat