Robin Vos goudhaantje tegen koploper

Robin Vos goudhaantje tegen koploper 28 februari 2016.  Als degradatiekandidaat met 3-1 winnen van de koploper, maar toch spreken van een regelmatige overwinning. Zo gek is de situatie bij BAS, dat als degradant uit de tweede klasse lang vocht om uit de onderste regionen te komen. De weg omhoog lijkt nu toch te zijn ingezet.

Trainer Bert van den Brink spreekt na afloop van de winstpartij van een regelmatige overwinning. Hij doelt daarmee op de vier sterkhouders die DSV miste, maar toch blijft het een alleszeggende opmerking. Als Roda JC zou winnen van PSV, dan zorgt dat hoe dan ook voor een volksfeest in Kerkrade. In Biddinghuizen voelt het echter niet als een stunt. "Dit moest ook wel een keer he. Vorig jaar zijn we gedegradeerd en dan sta je op dit moment veel te laag. Dat hebben we gewoon hartstikke slecht gedaan en daar moesten we mee aan de bak. Dan helpt deze overwinning lekker mee", zegt Van den Brink, die in zijn basiself koos voor dezelfde namen als een week eerder. Toen werd Otterlo met 5-1 van de mat gespeeld.

Dominant
Zo vlotjes liep het ditmaal niet. De eerste helft werd wel gekenmerkt door dominantie van BAS en dat leverde ook enkele dikke kansen op. Vooral Nabil Essaddouqi kwam een keer of drie in zeer kansrijke positie, maar zijn vizier stond nog niet op scherp. De paal en de doelman stonden succes in de weg. Toch lukte het de spits uiteindelijk wel. Net na de rust stuurde middenvelder Rick Aernaudts hem met een heerlijke steekbal op pad en ver naar de zijkant gedreven opende Essaddouqi alsnog de score. "We spelen niet goed, maar creëren wel zes opgelegde kansen. Die maken we niet en dan weet je dat die oude voetbalwet uit de kast kan komen. Als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat. Zij begonnen de tweede helft ook beter, maar toch bleven wij kansen krijgen", analyseert Van den Brink.

Vos is goudhaantje
Na de openingstreffer verdween de dominantie die een week eerder wel negentig minuten werd getoond. DSV ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar tot echt grote kansen kwam de koploper niet. Het was dan ook BAS dat de wedstrijd leek te beslissen. Invaller Robin Vos -hij speelde in verband met een wereldreis voorlopig zijn laatste wedstrijd- werd diep gestuurd en prikte uiterst koelbloedig raak. In extremis kopte DSV nog wel knap de 2-1 tegen de touwen, maar tot een laatste spannende minuut kwam het niet. Net voor het laatste fluitsignaal was opnieuw Vos het goudhaantje. Bij een corner, waar BAS nog maar met twee man voor het doel stond, kon hij tussen zes DSV'ers zijn hoofd tegen de bal zetten: 3-1.

"We hebben niet geweldig gespeeld, maar dat is ook lastig op dit veld. De bal springt alle kanten op", stelt Van den Brink, die blij is met de huidige staat van zijn spelersgroep. "Er zit wel muziek in deze groep, hier kunnen we wel verder mee. We zijn compleet, fit, en Tolhoek he… Die heb ik nog nooit zo fit gezien. In de slotfase gaat hij zelfs nog een keer de hoek in. Het is mooi dat hij het zo oppakt", glimlacht de winnende trainer. Aankomende zaterdag volgt het volgende cruciale duel. In Elburg speelt BAS dan tegen middenmoter ESC. Aanvang: 14.30 uur.

Tekst: Wouter Foppen / BASVoetbal.nl

Bron: BHZNet.nl