Herhaling van zetten bij BAS

Herhaling van zetten bij BAS 16 november 2015.  De voetballers van BAS zijn zaterdag op eigen terrein met 1-2 onderuit gegaan tegen SP Teuge. De equipe van trainer Bert van den Brink had het beste van het spel, maar voor de tweede week op rij werd een eigen doelpunt de ploeg fataal. Bas Suidgeest was ditmaal de gebeten hond.

"Hoe is het mogelijk? Twee keer de bovenliggende partij, twee keer het verschil niet kunnen maken en dan ook nog eens door een eigen goal het deksel op de neus krijgen", schrijft BAS op haar website. Vorige week bij Stroe was dat al zo en ditmaal was het niet anders. BAS was namelijk verreweg de betere ploeg. SP Teuge moest alle zeilen bijzetten om BAS van scoren te houden, want ten opzichte van de vorige weken creëerde de thuisploeg ineens aardig wat kansen. In eerste instantie hield Teuge het doel nog schoon, totdat Mark Schaap in scoringspositie kwam. De middenvelder schoot knap raak.

Vrij
Toch werd het voor de rust nog gelijk. Teuge had daar echter een penalty voor nodig, dit na hands van Bas Suidgeest. Hij kreeg al liggend de bal tegen zijn arm, waarna de scheidsrechter besliste om de bal op de stip te leggen. Doelman Jaco Schaap, de vervanger van de geblesseerde Sander Westdijk, kon de inzet niet onschadelijk maken: 1-1. Na de rust bleef BAS de bovenliggende partij. Stefan Tolhoek brak door, maar wist er vrij voor de goal geen doelpunt van te maken. Ook aanvaller Stefan Timmerman had het nog kunnen doen. Vogelvrij was een kopkans echter niet aan hem besteed.

Zelfde minuut
BAS kon het veldoverwicht dan ook niet omzetten in een driepunter en dat resulteerde uiteindelijk in een bijzonder zure déjà vu. Net als vorige week zorgde een eigen doelpunt namelijk voor een verliespartij, ook nog eens exact in dezelfde minuut als bij Stroe. Een hoge bal kreeg op het sompige veld niet de stuiter die Bas Suidgeest had verwacht. Daardoor kon hij de bal niet terug koppen naar goalie Schaap en met zijn voet lepelde hij de bal als een volleerd spits over zijn eigen doelman heen: 1-2.

Eveneens een zure nederlaag en daardoor is BAS de aansluiting met de subtop weer even kwijt. De Biddinghuizenaren staan op dit moment op een elfde positie en hebben vier punten voorsprong op nummer dertien Rood-Wit '58. Aankomend weekeinde heeft BAS geen competitieverplichtingen, een week later speelt het uit bij Hulshorst. Aanvang is daar om 14.30 uur.

Bron: BASVoetbal.nl

Bron: BHZNet.nl