BAS dankt vooral Westdijk

BAS dankt vooral Westdijk 29 september 2015.  BAS heeft zaterdagmiddag een punt overgehouden aan het thuisduel tegen AGOVV. De bezoekers hadden over de gehele wedstrijd de betere kansen, maar toch eindigde het in 1-1. Aanvoerder Stefan Tolhoek zorgde in de slotfase vanaf de stip voor een puntendeling.

"Dit was niet helemaal terecht, een gewonnen punt", zegt trainer Bert van den Brink tegenover De Stentor.

Schoon
In de beginopstelling van de Biddinghuizenaren was er zaterdag weer ruimte voor Robin Vos. Hij nam zijn vertrouwde stek op het middenveld in, waardoor Bas Suidgeest een linie zakte. Dit ging ten koste van Luiz Fidom, die op de bank moest plaatsnemen. In het eerste bedrijf bouwde BAS heel rustig voort op de lijn van de laatste weken. De ploeg probeerde het wel, maar had ook te maken met een aanvallend sterke opponent. Hierdoor moest keeper Sander Westdijk vol aan de bak. Hij had een goede dag, want door twee puike reddingen hield hij zijn doel in de eerste helft schoon.

Dankbaar
Na de rust zakte BAS verder en verder weg. Het vlaggenschip, dat in de eerste helft nog een doelpunt van Sven Geling zag worden afgekeurd, kwam amper nog tot goede aanvallen, terwijl AGOVV de betere partij bleef. Uiteindelijk kwam BAS ook op achterstand. Na een uur spelen onderschepte Jordy Nota een matig uitverdedigde bal en hij schoot hard en laag binnen: 0-1. Het was uiteindelijk aan AGOVV te danken dat er nog een punt werd binnengesleept. De Apeldoorners zakten na de goal massaal in en daar maakte BAS dankbaar gebruik van. Vlak voor tijd zette Stefan Timmerman het maar eens op het lopen en zijn rush werd binnen het strafschopgebied onreglementair tot een einde gebracht.

Basis
Penalty en dus Tolhoek achter de bal. De captain faalde niet en schoot vanaf elf meter alsnog een punt over de meet. Een gewonnen punt, dat moge duidelijk zijn. Was Westdijk, die flink gehavend in het doel stond, zaterdag niet scherp geweest, dan had BAS na 45 minuten al in kunnen pakken. Hij hield zijn ploeg echter op de been en legde daarmee de basis voor een puntje. Beter iets dan niets.

Aankomende zaterdag speelt BAS een uitduel bij Otterlo. Aanvang is daar om 15.00 uur.

Bron: BASVoetbal.nl / Tekst: Wouter Foppen

Bron: BHZNet.nl