A-junior blijkt even redder in nood

A-junior blijkt even redder in nood 8 april 2015.  Het eerste elftal van BAS Voetbal heeft maandagmiddag eindelijk weer eens drie punten bij kunnen schrijven. Op het eigen sportpark De Schelp waren de Biddinghuizenaren met 3-1 te sterk voor Terschuurse Boys. A-junior Stefan Timmerman stond voor het eerst in de basis en maakte direct twee treffers.

Hij had maandag wellicht al een Paasbrunch op het programma staan. Toch zat Stefan Timmerman maandag niet aan de croissantjes, de pistoletjes en de roerei, maar stond hij binnen de lijnen van het hoofdveld. Zaterdag viel de watervlugge aanvaller al in, twee dagen later stond hij zelfs aan de aftrap. Interim-trainer Wout Sleurink kon niet anders, aangezien spits Leroy Staring afwezig was. Dit gold ook voor middenvelder David van Dijk, die mogelijk de rest van het seizoen moet missen. Hij kampt met een scheurtje in de hamstring. De noodgreep bleek uiteindelijk wel een uiterst succesvolle.

Sprookje
De Paasbijeenkomst van de familie Timmerman vond dan ook plaats op de tribune van De Schelp. Eten en drinken werden ingeruild voor de rode kuipstoeltjes en vanaf die plek zag de familie dat zoon/broer een heldenrol vertolkte. De centrale verdedigers van Terschuurse Boys hadden alle moeite met de snelheid van Timmerman en collega-aanvaller Christiaan Grin, waardoor BAS eindelijk weer de nodige dreiging had. Het resulteerde na een klein kwartier in een voorsprong. Stefan Timmerman werd over rechts diep gestuurd en haalde verwoestend uit. Niet bijster goed gekeept, dat moet gezegd, maar voor de A-junior een sprookje.

Dat sprookje kreeg twintig minuten later een vervolg. Ditmaal stuurde Essaddouqi de bal de diepte in en opnieuw trok Timmerman een ferme sprint. Alleen voor de keeper bleef hij uiterst koelbloedig: 2-0. De omschakeling, dat bleek opnieuw het wapen van BAS. Qua veldspel was Terschuur licht beter, maar het had geen antwoord op de vechtlust en de snelheid van de Biddinghuizenaren. De bezoekers kwamen voor de rust nog wel terug tot 2-1, maar op slag van de thee wist uitblinker Christiaan Grin de marge alweer te verdubbelen. Hij omspeelde op prima wijze de doelman en schoof de bal rustig in het lege doel.

Vechtlust
Het bleek na de laatste 45 minuten het slotakkoord van de wedstrijd. BAS zag in de tweede helft aanvoerder Stefan Tolhoek met een blessure afhaken, maar zijn plaats werd op prima wijze ingevuld door Mark Schaap. Diezelfde Schaap deelde na 28 seconden in de wedstrijd al een flinke knal uit, waarmee direct de toon werd gezet. BAS voetbalde opnieuw niet groots, maar ging wel negentig minuten lang als een gek tekeer. Met de snelle aanvallers als wapen een uiterst mooi recept. Het kan de komende weken van grote waarde zijn.

Door de winstpartij is de veilige haven plots weer in zicht. Lelystad '67 is de nummer tien en heeft tot dusver drie punten meer dan BAS. Aankomende zaterdag speelt het vlaggenschip opnieuw een thuiswedstrijd, dan is AVW '66 de tegenstander. Aanvang is om 14.30 uur.

Tekst: Wouter Foppen
Foto's: BAS Selectie Fotopagina

Bron: BHZNet.nl