Vijf minuten zorgen voor bittere middag

Vijf minuten zorgen voor bittere middag 16 september 2014.  BAS heeft zaterdagmiddag haar meerdere moeten erkennen in De Merino's. Op eigen veld begon de ploeg nog aardig aan het duel, maar in vijf minuten gaf het de wedstrijd volledig uit handen. De gasten maakten in dat tijdsbestek liefst drie treffers en die klap kwam BAS niet meer te boven.

Trainer Arnold Wubs koos zaterdagmiddag opnieuw voor het gebruikelijke systeem met twee controleurs, maar voerde wel enkele wijzigingen door. Ten opzichte van het duel met OWIOS begon Remon Claassen op de plek van Robby Bartels, terwijl er ook basisplaatsen waren voor Nabil Essaddouqi, Leroy Staring en Mark Schaap. Laatstgenoemde had in de beginfase van het duel al voor de openingstreffer kunnen zorgen. Nadat Stefan Tolhoek uit een corner al bijna scoorde, wist Schaap enkele minuten later niet doeltreffend af te ronden. Gezien de kansen was het begin dan ook hoopvol, maar die hoop bleek vervolgens ongegrond.

Drie
Daar waar BAS goed begon, was het uiteindelijk De Merino's dat de boel nog voor de rust besliste. Na een dik half uur kwam de uitploeg tot het eerste schot en tien minuten later lagen er al drie in het netje. De eerste goede aanval belandde direct achter doelman Versteegt, die drie minuten later zelf in de fout ging. Hij kwam uit op een diepe bal, maar verkeek zich, en zodoende kon een Veenendaalse aanvaller profiteren: 0-2. Een periode van Biddinghuizer gatenkaas werd de thuisploeg weer twee minuten later helemaal fataal. Opnieuw kon een Merino alleen op Versteegt af en hij schoof de definitieve beslissing onder de goalie door.

Orde
Nog voor de rust had de schade zelfs groter kunnen zijn, maar De Merino's liet het na om BAS helemaal voor schut te zetten. In het tweede bedrijf stelde BAS enigszins orde op zaken. Niet qua resultaat, dat was een te moeilijke opgave, maar wel qua spel. Trainer Wubs zette zijn formatie in de rust om en dat bleek beter. De Merino's kwam nog wel tot kansen, maar ook BAS vond weer enigszins de weg naar het vijandelijke doel. Het resulteerde in de 1-3 van Nabil Essaddouqi en de 2-4 van Bas Suidgeest, maar uiteindelijk hadden de bezoekers geen medelijden. De ploeg maakte bij vlagen goed gebruik van de geboden ruimte en zodoende kon het uitlopen naar een 2-5 overwinning.

Bron: BASVoetbal.nl

Bron: BHZNet.nl