Invallers brengen BAS eerste overwinning

Invallers brengen BAS eerste overwinning 8 september 2014.  Het eerste elftal van BAS voetbal is de competitie zaterdagmiddag begonnen met een nipte overwinning. Op bezoek bij OWIOS was de Biddinghuizer ploeg grote delen van de wedstrijd de onderliggende partij, maar door een goal van invaller Nabil Essaddouqi ging BAS toch met de zege aan de haal: 0-1.

Trainer Arnold Wubs maakte zaterdag zijn competitiedebuut als trainer van BAS en koos in zijn opstelling voor Joram Blaauw als linksback. Tariq Osaro en Robby Bartels vormden het blok op het middenveld, terwijl Danny Mol als spits mocht opdraven. De beginfase van de wedstrijd was overduidelijk voor de Biddinghuizenaren. Tom Drent was een paar keer dreigend, terwijl Osaro binnen tien minuten de 0-1 op zijn schoen had. Stefan Tolhoek leverde de bal leep af bij de middenvelder, maar hij kon vanaf een meter of elf niet doeltreffend afdrukken. Na dat wapenfeit trok OWIOS het initiatief meer en meer naar zich toe. BAS kwam nog amper gevaarlijk voor de Oldebroeker goalie, terwijl de thuisploeg een aantal grote kansen onbenut liet.

Doelman Versteegt zag de ene na de andere Oldebroeker kans voorbij komen. Eerst raakte OWIOS de paal, vervolgens zat de lat in de weg en ook koppend kon de thuisploeg niet tot de openingstreffer komen. Na de rust vielen er een stuk minder kansen te noteren. OWIOS moest het spel maken, maar had daar moeite mee, terwijl BAS het aanvallend moeilijk kon bolwerken. De grootste kans van de tweede helft was echter wel voor de gastheren. Met twee man sterk ging de frontlinie op Versteegt af, maar slechter had men het niet uit kunnen spelen. De bal ging wel opzij, maar verdween vervolgens, tot opluchting van vele Biddinghuizenaren, over de achterlijn.

Als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het en uiteindelijk waren het de BAS-invallers die dat zaterdag maar weer eens bevestigden. In de rust kwam Remon Claassen voor Robby Bartels en verving Nabil Essaddouqi buitenspeler Freddy Doppenberg. Het bleek de aanloop naar een gouden aanval, want beide invallers zorgden voor de winnende treffer. Op het middenveld kreeg Claassen de bal en hij zag Essaddouqi op het juiste moment vertrekken. De bal perfect, het afronden prima en BAS zodoende op voorsprong. OWIOS probeerde vervolgens nog wel een slotoffensief te ontketenen, maar verder dan een gevaarlijke vrije trap kwam het niet. Doelman Versteegt ranselde die bal uit de hoek en zodoende kon BAS de eerste drie punten bijschrijven.

Gestolen zege, of terechte zege, het zal BAS een zorg zijn. De beer is los en de eerste punten zijn daarbij een feit. Aankomende zaterdag speelt BAS haar eerste thuiswedstrijd, dan ontvangt de formatie het onbekende De Merino's. Aanvang in Biddinghuizen is om 14.30 uur.

Opstelling BAS: Versteegt; Op 't Hof, Tolhoek, A. Drent, Blaauw; Osaro, Bartels(45. Claassen); Doppenberg (45. Essaddouqi), T. Drent, Grin; Mol (71. Suidgeest)

Tekst: Wouter Foppen

Bron: BHZNet.nl