BAS verliest met 2-0

BAS verliest met 2-0 16 april 2002.  Het eerste elftal van BAS Voetbal speelde vanavond in en tegen 't Harde een inhaalwedstrijd.

Binnen 5 a 10 minuten kwam 't Harde via een hoekschop op een 1-0 voorsprong. Een rommelige eerste helft volgde. De teams legden weinig voetbal op de mat. De scheidsrechter legde echter helemaal niets op de mat. Een flinke aanslag op de enkels van Richard Bies werd niet bestraft door de scheidsrechter. Terwijl een rode kaart duidelijk op zijn plaats was.
De volgende minuten werd er niet echt meer gevoetbald. De vlam was zogezegd in de pan. Leider Bies kreeg als enige een kaart wegens commentaar op de leiding. Spelers durfde hij kennenlijk niet te bestraffen. Na een ongelukkige actie werd Iven van Velde per brancard van het veld gedragen.

(23:16 Update: Inmiddels is bekend geworden dat Iven een gebroken kuitbeen en verrekte enkelbanden heeft. Iven ligt in het St. jansdal ziekenhuis in Harderwijk en zal woensdag geopereerd worden.)

In de tweede helft had BAS het betere van het spel maar nog steeds kwam er niet veel gevaar uit. BAS ontsnapte tweemaal toen 't Harde een vrije kans kreeg.

Maar BAS kon het betere spel niet omzetten in een doelpunt. En wat dan altijd gebeurt gebeurde nu ook, 't Harde maakte de 2-0. Er werd nog gevlagd voor buitenspel maar de scheidsrechter vloot (uiteraard) niet.

Een uitgebreider verslag van deze wedstrijd kunt u later lezen.