BAS ook in jubileumjaar tweede klas

BAS ook in jubileumjaar tweede klas 15 april 2014.  Het eerste elftal van BAS voetbal is er zaterdag in geslaagd om te winnen van concurrent Hierden. Op het eigen Sportpark De Schelp boog de ploeg na rust een achterstand om en won het uiteindelijk met 2-1. Matchwinner was clubtopscorer Leroy Staring, hij zorgde voor duidelijkheid: BAS is ook in het jubileumjaar tweede klas.

Het was een kwestie van tijd, maar inmiddels is het definitief. BAS speelt ook aankomend seizoen in de tweede klasse. Al lange tijd hing dit feit in de lucht, maar na de ontmoeting met Hierden is alles zeker. Dat het zaterdag al zover zou komen, werd pas na rust duidelijk. Trainer Kamphuis koos voor een middenveld zonder Robby Bartels, terwijl Sven Geling de geblesseerde Corné op 't Hof verving. De jongeling zag dat BAS en Hierden beide moeizaam aan het duel begonnen, want voor de rust kwamen de ploegen allebei tot één mogelijkheid. Leroy Staring miste eerst voor BAS, waarna doelman Westdijk op slag van rust hulp kreeg van de lat. Gescoord werd er echter niet.

Na de rust ontbrandde het duel vrijwel direct. Hierden kwam twee minuten na de rust op voorsprong door een doelpunt van Arnout Vrieling, maar twaalf minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk. Art Drent bracht met een prima pass Mark Schaap in stelling, die op zijn beurt beheerst afrondde: 1-1. Eerder dit seizoen bleek al dat BAS weinig moeite heeft met een achterstand en ook zaterdag draaide de ploeg een achterstand om. Ditmaal zelfs in een overwinning, want Leroy Staring bleek opnieuw het goudhaantje. De goaltjesdief reageerde alert op een voorzet en tikte de bal met de punt van zijn schoen tegen de touwen.

Even daarvoor kon de Hierdense spits keeper Westdijk niet passeren en na de tegengoal bleek het verzet gebroken. Gescoord werd er niet meer, waardoor BAS drie punten mocht bijschrijven. Drie beslissende punten, want het vlaggenschip blijft nu definitief in de tweede klasse. En dat in het jaar van het 50-jarig jubileum. Trainer John Kamphuis keek echter vooral naar de overwinning. "Wat een topdag. We toonden een behoorlijk veldspel, maar vooral een enorme wil om te winnen. We hebben de overwinning terecht afgedwongen."

Voor BAS lijkt de competitie dus gespeeld, want het bereiken van de nacompetitie lijkt alleen mogelijk door de laatste drie duels te winnen. Daarin treft het Veensche Boys, SKV en asv Dronten. Aankomende zaterdag wacht als eerste een uitwedstrijd bij Veensche Boys, aanvang in Nijkerkerveen is om 14.30 uur.

Tekst: Wouter Foppen

Bron: BHZNet.nl