BAS boekt zege in aanloop naar derby

BAS boekt zege in aanloop naar derby 8 december 2013.  BAS kan met een gerust hart toeleven naar de derby tegen asv Dronten. Zaterdagmiddag speelden de Biddinghuizenaren de generale bij SKV in Wageningen, daar waar het uiteindelijk met 1-2 won. De ploeg kwam nog wel op achterstand, maar in het tweede bedrijf brachten Danny Mol en Bas Suidgeest hun elftal toch de overwinning.

De overwinning van zaterdag kan wel eens een hele belangrijke zijn in de strijd tegen degradatie. Trainer Kamphuis liet afgelopen week tegenover De Stentor weten dat zijn ploeg bezig is om zichzelf veilig te spelen en daarbij waren de drie punten van vorige week gouden punten. Het zo bekijkend, speelde BAS afgelopen zaterdag tegen een directe concurrent. SKV staat één plaats boven de degradatiestreep en moet elke week zorgen dat het boven die streep blijft. Een overwinning op een ploeg als SKV, dat helpt BAS pas echt verder.

Negen punten
Het verschil met de ploeg uit Wageningen is na de overwinning van zaterdag gegroeid naar negen punten. Een aanzienlijk gat, daar waar BAS alle lof voor in ontvangst mag nemen. Zaterdag had BAS zeker geen makkelijke middag. De ploeg had het veelal lastig tegen het inzakkende SKV, waardoor het niet tot heel veel kansen kon komen. Uiteindelijk kon BAS zelfs niet verhinderen dat de tegenstander op voorsprong kwam, net voor rust opende SKV de score.

Matchwinner
Een theetje er in, wellicht wat rode pepers en BAS draaide in een periode van 25 minuten na de rust de score om. Danny Mol maakte uit een voorzet van Jeroen Boshuizen de gelijkmaker, waarna verdediger Bas Suidgeest de uiteindelijke matchwinner werd. Een corner van de ingevallen Christiaan Grin kwam op het hoofd van de centrale verdediger en hij kopte de bal keurig tegen de touwen: 1-2. SKV ging vervolgens in de slotfase nog wel opzoek naar een punt, drong veelvuldig aan, maar keeper Westdijk en consorten capituleerden niet. Kofferbak open, drie punten inladen en instappen voor de lange terugweg naar Biddinghuizen.

Op naar de derby
De eerste seizoenshelft zit er voor BAS bijna op. Met nog één wedstrijd te gaan staat de ploeg als debutant op een derde plaats, negen punten voor op de heilige tiende plaats. Een prachtige eerste seizoenshelft, hoe dan ook. Maar op die seizoenshelft kan BAS zaterdagavond de kroon gaan zetten. Dan komt buurman asv Dronten op bezoek in Biddinghuizen, een derby die in de gehele gemeente leeft. Het duel tussen de beide ploegen begint zaterdagavond vooralsnog om 18.00 uur.