BAS velt koploper vanaf de stip

BAS velt koploper vanaf de stip 2 december 2013.  Het eerste elftal van BAS voetbal heeft zaterdagmiddag afscheid genomen van de negatieve reeks. Vier competitiewedstrijden oprij kwam de ploeg niet tot een zege, maar zaterdag bleek BAS met 3-2 te sterk voor koploper Veensche Boys. In de uiterste slotfase pakte BAS vanaf de penaltystip de drie punten, aanvoerder Stefan Tolhoek voltrok het vonnis.

Tot zaterdag was de competitie tien wedstrijden onderweg. Koploper Veensche Boys had in tien ontmoetingen nog geen één keer verloren, alleen asv Dronten en VIOS Vaassen snoepten de ploeg een punt af. Daarbij kwam ook nog het feit dat BAS drie basiskrachten miste, wat de opdracht voor de Biddinghuizenaren nog moeilijker maakte.

Maar niets is onmogelijk, dat bleek eerder deze week al in Amsterdam. Daar waar Ajax het grote Barcelona versloeg. Zaterdag bleek in Biddinghuizen ook het onmogelijke mogelijk.

Veensche Boys bleek wel de betere over BAS, maar kon het krachtsverschil in de eerste helft niet omzetten in resultaat. Misschien had de koploper het duel na 45 minuten al binnen kunnen hebben, maar dat liet het na. Stefan Tolhoek haalde een bal van de lijn en ook keeper Sander Westdijk behoedde zijn ploeg van een achterstand. In de slotfase van de eerste helft kon BAS voor het eerst gevaarlijk worden, maar Tom Drent zag zijn schot worden gekeerd. Hoe anders was helft twee.

De koploper begon nog voortvarend aan het tweede bedrijf, kwam op voorsprong door een benutte strafschop, maar al rap kwam BAS weer langszij. Luke van der Burg werd gevloerd in het strafschopgebied, waardoor ook BAS een penalty kreeg. Aanvoerder Stefan Tolhoek achter de bal en hij faalde niet: 1-1.

Enkele minuten later was het alweer raak. Clubtopscorer Leroy Staring torende hoog boven iedereen uit, zag zijn kopbal worden gekeerd door de Veensche Boys-doelman, maar in de rebound was Jeroen Boshuizen er als de kippen bij. Het afmaken was simpel, BAS op een verrassende voorsprong.

Die voorsprong hield de ploeg echter niet vast. Een kwartier voor tijd kwam Veensche Boys weer langszij en leek BAS het met een punt te moeten doen. Tot het moment diep in de slotfase. Niemand rekende meer op een winnaar, een puntendeling leek het resultaat, maar toch trok BAS nog aan het langste eind.

Staring was net iets sneller dan de keeper, leek hem te omspelen, maar werd onreglementair naar de grond gebracht. Strafschop en een rode kaart voor de goalie. Stefan Tolhoek mocht opnieuw de trekker overhalen en met succes, hij schoot zijn ploeg naar een even knappe als verrassende overwinning.

Trainer John Kamphuis reageerde na afloop realistisch op de nipte zege van zijn ploeg. "Soms zit het mee. Veensche Boys was vanmiddag voetballend beter, maar wij hebben het op karakter gedaan. Dat is ook een kwaliteit", stelt de blije oefenmeester. Na vier wedstrijden zonder zege, boekte BAS weer eens een overwinning. Hierdoor is BAS terecht gekomen op een vierde plaats.

Aanstaande zaterdag wacht voor de Biddinghuizenaren de verre uitwedstrijd bij SKV. Het duel in Wageningen begint om 14.30 uur.

Tekst: foppenmedia.nl / Wouter Foppen

Bron: BHZNet.nl