Cruciale momenten nekken BAS in Hierden

Cruciale momenten nekken BAS in Hierden 18 november 2013.  Het eerste elftal van BAS voetbal heeft zaterdagmiddag de tweede nederlaag van het seizoen moeten slikken. Op bezoek bij Hierden was de ploeg in de eerste helft de betere, maar bleek de thuisploeg uiteindelijk toch te sterk: 2-0. In de tweede helft liet BAS het nog na om terug te komen in de wedstrijd, Mark Schaap miste een strafschop.

Er werd na afloop gesproken over misschien wel de beste eerste helft van dit seizoen. BAS speelde beter dan de Hierdense degradant, maar vergat dit in de score uit te drukken. Stefan Tolhoek raakte de paal, Mark Schaap trof de keeper op zijn weg en ook Tom Drent kon de Hierdense goalie niet verschalken. De thuisploeg kwam na een half uur voor het eerst gevaarlijk voor doelman Westdijk, die zijn ploeg met een prima save voor een achterstand behield. Vlak voor rust was diezelfde Westdijk echter de gebeten hond. Hij ving een bal, liet het leder plotseling los, daar waar spits Roelofsen alert op reageerde: 1-0.

Na de rust kon BAS echter niet meer brengen wat het in helft één bracht. Tot grote kansen kwam het in de beginfase van de tweede helft dan ook niet. Hierden was de wat bovenliggende partij, maar kon niet tot kansen komen, terwijl BAS het vijandelijke doel ook niet meer onder vuur kon nemen. Toch kreeg BAS een buitenkansje om naast Hierden te komen. Mark Schaap werd in het strafschopgebied van Hierden onreglementair gestopt, een penalty tot gevolg. De ongeschreven voetbalwet was bij Schaap echter niet bekend. Hij ging zelf achter de bal staan, maar zag zijn inzet gekeerd door de Hierdense doelman.

Tom Drent was als één van de weinige Biddinghuizenaren nog dichtbij de gelijkmaker. Hij zag echter dan zijn inzet op de doellijn strandde, waarna Hierden de wedstrijd helemaal besliste. Stefan Tolhoek vergat een bal weg te werken en opnieuw bleek spits Roelofsen uiterst scherp. Hij onderschepte en tikte de bal alert achter Westdijk: 2-0. Wedstrijd beslist en met gemengde gevoelens terug naar Biddinghuizen. Zo laat ook trainer Kamphuis weten. "Ondanks het verliest met opgeheven hoofd van het veld. Grotendeels hadden we het beste spel, we hebben alles gegeven. Paar cruciale momenten kosten ons de wedstrijd", zegt hij op Twitter.

Aanstaande zaterdag is er geen competitievoetbal, daarom oefent BAS aanstaande donderdag tegen DOS Kampen. De wedstrijd tegen de eersteklasser wordt gespeeld in Kampen en begint om 20.00 uur. Op 30 november hervat BAS de competitie met een thuiswedstrijd tegen koploper Veensche Boys. Die wedstrijd begint om 14.30 uur.

Tekst: Wouter Foppen / foppenmedia.nl

Bron: BHZNet.nl