BAS 1: specialisatie in comebacks

BAS 1: specialisatie in comebacks 11 november 2013.  Het eerste elftal van BAS voetbal heeft zaterdagmiddag een punt overgehouden aan het thuisduel met hekkensluiter ESA. De manschappen van trainer John Kamphuis keken bij rust tegen een 1-2 achterstand aan, kwamen na rust op een 3-2 voorsprong, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een punt: 3-3.

De Biddinghuizense treffers kwamen op naam van Leroy Staring(2x) en Luke van der Burg.

Twee weken geleden moest BAS in het thuisduel tegen Lunteren een 0-3 achterstand om zien te buigen. Dit lukte, waardoor de Biddinghuizense ploeg een punt overhield aan dat treffen. Dat comebacks een specialiteit zijn van BAS, dat werd zaterdagmiddag duidelijk. BAS speelde in het eerste bedrijf matig en kwam daardoor binnen korte tijd op een 0-2 achterstand. Eerst zeilde een bal van de zijkant pardoes over keeper Westdijk en vervolgens werd BAS in de omschakeling afgetroefd. Luke van der Burg raakte even daarvoor nog de paal, maar dat mocht niet baten. Ongekende weelde voor de Arnhemse hekkensluiter, dat hard op weg leek om drie punten mee te nemen uit de polder.

Echter, net voor de rust zette BAS aan de hand van Leroy Staring de achtervolging in. Middenvelder Mark Schaap zette de clubtopscorer vrij voor de keeper , hij wist daar wel raad mee. 1-2, weer hoop in Biddinghuizer harten. Die hoop bleek terecht, want na de rust kwam BAS weer langszij. Ditmaal kwam de assist van de voet van vleugelverdediger Corné op 't Hof, die zijn voorzet binnengetikt zag worden door opnieuw Staring. Daarbij bleef het niet, want BAS kwam zelfs aan de leiding. Het was opnieuw Mark Schaap die de voorbereiding verzorgde, hij zette Luke van der Burg alleen voor de keeper. De rappe aanvaller rondde beheerst af en zorgde zo voor de Biddinghuizense voorsprong.

Eind goed al goed, zou je denken. Het bleef alleen niet bij 3-2. BAS domineerde de gehele tweede helft, leek opzoek naar de beslissende 4-2, maar kreeg plots de deksel op de neus. Een kopbal werd nog gekeerd door doelman Westdijk, maar de rebound was ook hem te machtig: 3-3. BAS probeerde vervolgens nog wel de zege binnen te halen, maar de algemene productie stopte bij zes doelpunten. BAS BV, voor al uw comebacks. Trainer John Kamphuis was na afloop vooral tevreden over de tweede helft. "We hebben weer een achterstand omgebogen. De tweede helft hadden we alles onder controle, maar valt uit het niets de 3-3. De paal stond uiteindelijk een zege in de weg", laat hij op Twitter weten.

Aankomende zaterdag wacht voor BAS de uitwedstrijd tegen de voetbalvereniging Hierden, dat zaterdag met 2-1 onderuit ging tegen KHC. Het treffen aan de boorden van het Veluwemeer begint om 14.30 uur.

Tekst: Wouter Foppen/foppenmedia.nl

Bron: BHZNet.nl