Vriend en vijand geloven ogen niet

Vriend en vijand geloven ogen niet 7 oktober 2013.  Het eerste elftal van BAS voetbal is er zaterdagmiddag opnieuw in geslaagd om drie punten aan het totaal bij te voegen. De Biddinghuizer ploeg ging op bezoek bij VVOP, kwam daar nog wel op achterstand, maar draaide dat in de tweede helft op prima wijze om: 1-2.

Ongekende weelde in Biddinghuizen. Niemand in het dorp had vooraf durven dromen van een competitiestart als deze. Nog in geen enkele wedstrijd is de ploeg totaal kansloos geweest en daarnaast haalde de ploeg uit de eerste vier wedstrijden al zeven punten. Zaterdagmiddag kwamen er daar op bezoek bij VVOP ook nog eens drie bij, wat een derde plaats op de ranglijst maakt.

VVOP was in de eerste helft zeker de bovenliggende partij, kwam ook meer dan terecht op voorsprong, maar vergat die score verder uit te breiden. "We gaven in de eerste helft niet huis, maar gelukkig bleef het bij 1-0", zegt trainer John Kamphuis op Twitter.

Een ongeschreven voetbalwet zegt het, als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het. En zo geschiedde. BAS bleek in de tweede helft ineens te sterk voor VVOP, wat resulteerde in de gelijkmaker van de ingevallen Leroy Staring. Even later kwam BAS zelfs op voorsprong, toen Tom Drent zich niet bedacht en de bal op de pantoffel nam. Licht van richting veranderd zeilde de bal langs de verbouwereerde doelman, waardoor de promovendus zelfs op voorsprong kwam.

In het vervolg liet BAS het na om de wedstrijd in het slot te gooien, met een gemiste 'panenka' van aanvoerder Tolhoek als grootste kans. Uiteindelijk bleek de afstandsknal van Drent echter wel voldoende voor drie nieuwe punten.

Het begint een beetje eenzijdig te worden, maar trainer Kamphuis reageerde na afloop opnieuw positief. "De eerste helft was matig, maar in de tweede helft hebben we het gelukkig nog om kunnen draaien. Complimenten voor de spelers", zegt de Biddinghuizer oefenmeester, die met zijn ploeg zes punten boven de degradatiezone staat.

Volgende week wacht voor BAS de strijd om plaats twee, dan komt het Kampense KHC op bezoek. Die ploeg staat inmiddels tweede, zaterdag won het met 3-1 van Lunteren. Het duel op De Schelp begint uiteraard om 14.30 uur.

Tekst: foppenmedia.nl

Bron: BHZNet.nl