BAS laat thuispubliek viermaal juichen

BAS laat thuispubliek viermaal juichen 30 september 2013.  Het is BAS zaterdagmiddag gelukt om de eerste thuiszege van het seizoen te boeken. In een povere eerste helft kwamen de Biddinghuizenaren op voorsprong door een penalty van Stefan Tolhoek, waarna Leroy Staring, Christiaan Grin en Art Drent de score na rust naar 4-0 tilden.

Het is in de Eredivisie de laatste jaren een gebruik. Promovendus Cambuur staat na zeven wedstrijden op een keurige negen punten, terwijl Go Ahead Eagles eveneens niet onaardig startte. BAS had het als promovendus niet durven dromen. Niet in paniek raken, positief blijven als het de eerste wedstrijden even niet lukt, het waren veel gehoorde geluiden op De Schelp. Na vier wedstrijden staat de ploeg echter op een gedeelde derde plaats, met zeven punten uit vier wedstrijden. Een prachtige eerste reeks.

Voorsprong
Zaterdagmiddag boekte de Biddinghuizense ploeg de tweede overwinning van het seizoen, de eerste op eigen terrein. IJVV was ditmaal het slachtoffer, al was die zege in het eerste bedrijf allerminst zeker. De beide ploegen waren gelijkwaardig en speelde een hele matige eerste helft. Tot grote kansen kwam het aan beide kanten niet, het spel speelde zich vooral af op het middenveld. Toch kwam BAS op slag van rust wel op voorsprong. Leroy Staring werd onderuit gehaald in het strafschopgebied, penalty. Aanvoerder Tolhoek stuurde de keeper vanaf elf meter de verkeerde hoek in, waardoor BAS met een voorsprong aan de thee ging.

Tandje bij
Na de rust ontbrandde het duel, in ieder geval vanuit Biddinghuizer kant. BAS schakelde een tandje bij, terwijl IJVV het deze zaterdag niet op kon brengen om iets moois op de mat te leggen. Vorige week nog een zege op buurman KHC, nu een pak slaag van BAS. De Biddinghuizenaren kwamen via karateka Staring op een 2-0 voorsprong, waarna Christiaan Grin een individuele actie eindelijk eens echt zag lukken. Vaak strandde het in schoonheid, nu wist hij in twee keer wel de keeper te verschalken: 3-0. Het slotakkoord was voor linksback Art Drent, die over links flink gas gaf en met een kanonskogel de uiteindelijk eindstand op het bord bracht.

Overtuigend
Trainer Kamphuis was na afloop logischerwijs tevreden. “Dit was een overtuigende overwinning. We hebben de gehele wedstrijd controle gehad en dat beloond met doelpunten. Die speelden we goed uit”, laat hij op Twitter weten. Aanstaande zaterdag gaat BAS op bezoek bij VVOP, dat zaterdag met 4-0 verloor van KHC. De wedstrijd in Voorthuizen begint om 14.30 uur.

Tekst: foppenmedia.nl

Bron: BHZNet.nl