BAS op rand van uitschakeling na nederlaag

BAS op rand van uitschakeling na nederlaag 28 augustus 2013.  DSV-uit, dat wordt in de Biddinghuizer volksmond gezien als een moeilijke uitwedstrijd. De laatste jaren kwam het eerste elftal van BAS voetbal er in competitieverband eigenlijk niet vaak meer in de problemen, maar dinsdagavond was alles anders. De ploeg speelde een matige eerste helft, kwam met 2-1 achter, de uiteindelijke einduitslag.

Op voorhand had BAS genoeg kansen om deze bekerpoule te overleven. Reaal Dronten werd al verslagen met liefst 8-1 en ook tegen DSV ’61 en Swift ’64 moesten er kansen zijn om te winnen. In Doornspijk ging het dinsdag echter al mis, waar BAS matig aan de wedstrijd begon.

Binnen een mum van tijd kwam DSV al op voorsprong, een voorsprong die de thuisploeg uiteindelijk niet kon vasthouden. Christiaan Grin verstuurde een prachtige pass op Tom Drent, die op zijn beurt de bal keurig afrondde. BAS weer langszij, maar wakker zeker niet.

Keeper Westdijk behoedde zijn ploeg met een keurige redding nog van een achterstand, maar uiteindelijk moest ook hij capituleren. Simpel balverlies werd direct afgestraft door het counterende DSV, waardoor BAS opnieuw terug moest komen van een achterstand. Voor de rust lukte dit niet meer, na de rust ook niet. Verder dan een goede kans voor Art Drent kwam de ploeg in het tweede bedrijf niet meer, waardoor DSV bijna zeker lijkt van een plaats in de volgende ronde. Zaterdag volstaat voor de Doornspijkers een punt bij Reaal Dronten.

Trainer John Kamphuis was na afloop uiteraard niet tevreden. “We waren in de eerste helft duidelijk niet bij de les. In de tweede helft hebben we geprobeerd de schade te herstellen, maar dat konden we niet”, zo zegt hij op Twitter.

Zaterdag wacht voor BAS een uitwedstrijd bij Swift ’64(14.30 uur), dat dinsdag in Dronten met 3-2 verloor van Reaal. Door zelf te winnen van Swift kan BAS wellicht nog doorbekeren, maar dan moet Reaal zien te winnen van DSV. Lukt dat, dan gaat het doelsaldo uitmaken wie er uiteindelijk naar de volgende ronde mag. Een Houdini-act is nodig om te overleven.

Bron: BHZNet.nl