BAS aast op revanche tegen SEH

BAS aast op revanche tegen SEH 2 februari 2013.  Een nieuw jaar, ook voor het eerste elftal van BAS voetbal. In de eerste officiële wedstrijd van 2013 neemt BAS het zaterdagmiddag op tegen promovendus SEH, de ploeg die in de eerste seizoenshelft nog voor Biddinghuizens puntverlies zorgde. In eigen huis hield de Heerdense ploeg BAS op een 3-3 gelijkspel.

BAS kende een prima eerste seizoenshelft en vindt zich op dit moment terug op een keurige derde plaats. Uitzicht op meer is er daarbij ook nog, want koploper Zeewolde heeft ‘maar’ één punt voorsprong. SEH staat als promovendus op een nette negende plaats, maar moet in de tweede seizoenshelft toch de degradatiespook zien te ontlopen.

De voorsprong op nummer elf Hatto Heim is namelijk maar twee punten, een overbrugbaar gat voor de Hattemers. In de eerdere ontmoeting dit seizoen in Heerde kwam BAS drie keer op voorsprong, maar moest het ook drie keer een tegentreffer incasseren. Uiteindelijk bleef het dan ook bij 3-3 en onnodig puntverlies voor de Biddinghuizenaren.

De wedstrijd van zaterdag is ook een belangrijke in de strijd om de tweede periode. BAS is met twee punten voorsprong koploper in die periode en moet winnen om Terschuurse Boys, DSV ’61 en De Glind voorlopig even van zich af te houden.

De oefenzege van vorige week op sv Lelystad ’67 was dan ook een welkome opsteker voor de tweede seizoenshelft. BAS had het vooral in de eerste helft moeilijk met Lelystad, maar won door doelpunten van Stefan Tolhoek en Luke van der Burg toch met 2-1. Afgelopen dinsdag speelde de ploeg uit tegen zondag vierdeklasser Hattem, dat geen partij bleek. Een ruime Biddinghuizense overwinning, door goals van Tom Drent(2x), Freddy Doppenberg, Rick Aernaudts, Mark Schaap, Kay-Marnix Oomen en Jeroen Boshuizen werd het uiteindelijk 2-7.

BAS en SEH hebben een pikante historie met elkaar. In diezelfde vierde klasse kon BAS in het 2006/2007 op de laatste speeldag kampioen worden in Heerde. De ploeg had genoeg aan een overwinning, leek die in de eerste helft ook gewoon te grijpen, maar in de tweede helft ging het volledig mis. SEH won, concurrent Vierhouten ’82 ook, waardoor het kampioenschap naar Vierhouten ging. In de verdere historie namen beide ploegen het in totaal achttien keer tegen elkaar op. BAS won hiervan acht wedstrijden, SEH stapte vier keer met een zege van het veld. De laatste thuiszege op SEH dateert uit het seizoen 2008/2009, toen BAS in eigen huis een nipte 1-0 overwinning behaalde. Bjorn Rellum tekende in die ontmoeting voor het enige doelpunt.

SEH zal op basis van de eerste wedstrijd vertrouwen hebben in een goede afloop, voor BAS is het zaak om de drie punten in Biddinghuizen te houden. Zo blijft het hoe dan ook in het kielzog van koploper Zeewolde, dat later dit seizoen nog op bezoek komt op De Schelp. De wedstrijd op sportpark De Schelp begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van Dhr. Van der Pol.

Bron: BHZNet.nl