BAS Voetbal kon geen vuist maken

BAS Voetbal kon geen vuist maken 12 november 2012.  Het eerste elftal van BAS voetbal kwam zaterdagmiddag van een koude kermis thuis. Op bezoek bij nummer twee en provinciegenoot vv Zeewolde streed de Biddinghuizense formatie voor de tweede plaats op de ranglijst, maar na negentig minuten bleek Zeewolde met 3-1 te sterk.

“Helaas kwamen we vandaag net te kort om een vuist te maken. We konden mee, maar er niet over heen. Uiteindelijk geven een paar foutjes de doorslag”, zegt trainer John Kamphuis op Twitter.

De Biddinghuizense ploeg begon nog wel goed aan de wedstrijd en via een corner leek BAS zelfs op voorsprong te komen, maar dit vroege feestje werd verstoord. Tom Drent vond Stefan Tolhoek, die kopte de bal tegen de touwen, maar werd teruggefloten voor vermeend duwen. Dit eerste wapenfeit bleek Zeewolde vervolgens wakker te hebben geschud, waardoor de ploeg het initiatief in de wedstrijd meer en meer overnam.

BAS werd teruggedrongen en moest na twaalf minuten dan ook al de eerste tegentreffer incasseren. De Zeewoldense linksback stoomde op, loste van ongeveer vijfentwintig meter een hard schot af op keeper Westdijk, die de bal voor de voeten van de spits stompte. Een niet te missen kans, dus een 1-0 achterstand.

BAS vocht voor wat het waard was, maar was net als tegen De Glind niet scherp genoeg om zaterdagmiddag een goed resultaat neer te zetten. Zeewolde kreeg nog een drietal kansen om de score verder uit te breiden, maar Bas Suidgeest en doelman Westdijk voorkwamen een tweede tegendoelpunt. Op slag van rust werd het uiteindelijk toch 2-0, nadat een voorzet op schitterende wijze achter Westdijk werd gevolleerd.

Na de thee eenzelfde spelbeeld, waarin BAS simpelweg tekort kwam om het Zeewolde echt moeilijk te maken. Direct na rust resulteerde dit al in definitieve beslissing, nadat de Biddinghuizense achterhoede de bal zo inleverde bij een Zeewolde-aanvaller. Die schoot de bal prima binnen, waardoor de wedstrijd vroegtijdig beslist werd.

Zeewolde vond het na de derde goal wel best en BAS kon niet beter. Het was een middag waarop er niet veel lukte, de eretreffer was, op aangeven van Corne op ’t Hof, dan ook een eigen inzet.

Een duidelijke nederlaag, maar door een onverwachte nederlaag van koploper Advendo blijft BAS nog enigszins aansluiting houden met de bovenste twee ploegen. In wedstrijden als deze moet er gestreden worden en op dat vlak kwam BAS zaterdagmiddag opnieuw tekort. De mannen van Zeewolde wonnen terecht van de jongens van BAS.

Aanstaande zaterdag staat er voor BAS weer een thuiswedstrijd op het programma. Op Sportpark de Schelp neemt het vlaggenschip het dan op tegen Stroe. Aanvang is om 14.30 uur.

Verslag: Wouter Foppen

Bron: BHZNet.nl