'Reuzendoder' ook te sterk voor matig BAS

'Reuzendoder' ook te sterk voor matig BAS 29 oktober 2012.  Het is het eerste elftal van BAS voetbal zaterdagmiddag niet gelukt om de eerste periode binnen te halen. Was voor een periodekampioenschap hulp nodig van andere velden, deed BAS in de uitwedstrijd bij De Glind zichzelf al de das om.

Ondanks veelvuldig Biddinghuizens balbezit kon De Glind toch vier keer scoren, terwijl BAS dit niet deed: 4-0. De periodetitel ging naar Zeewolde, erger was het verlies van drie dure punten.

Het begin was zaterdagmiddag nog wel voor BAS, maar na tien minuten ging het kaarsje aan de kant van BAS steeds verder uit. De Glind profiteerde hier na een half uur voor het eerst echt van, toen een corner op ongelukkige wijze achter doelman Westdijk belandde. Er werd nog geprotesteerd voor een vermeende overtreding, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt goed. BAS voetbalde alsof men de klus wel even zou klaren en dit strafte het gemotiveerde De Glind prima af. Drie minuten na de 1-0 was het ook al 2-0, toen een prima aanval pardoes achter Westdijk lag. Een grote achterstand, die BAS vervolgens ook niet meer te boven kwam.

Na de thee zakte De Glind flink in en liet de bal aan BAS. Barcelona-achtige statistieken, wat betreft balbezit, maar zeker geen Barcelona-achtig positiespel. Zou het gemeten zijn, had BAS waarschijnlijk 80 procent balbezit in het tweede helft, maar veel kansen werden er niet gecreëerd.

Pas toen trainer John Kamphuis aanvaller Freddy Doppenberg bracht voor verdediger Bas Suidgeest creëerde BAS via Leroy Staring een eerste echte opgelegde kans, maar de spits zag zijn schot naast het doel belanden. Bij deze kans zou het echter ook blijven in de tweede helft, terwijl De Glind vlot achter elkaar nog tweemaal naar een doelpunt counterde en de overwinning definitief en terecht over de streep trok.

Een pak slaag voor de Biddinghuizenaren, waardoor de achterstand op koploper Zeewolde gestegen is tot vier punten.

Momenten waarop de ploeg niet doorzette op de keeper, geel kreeg voor aanmerkingen op de leiding, het waren typerende momenten voor het BAS van vanmiddag. Vechtend tegen zichzelf, in plaats van tegen de tegenstander.

Na Zeewolde en Terschuur, lukte het dus ook BAS niet om te winnen van De Glind, een heuse reuzendoder. Trainer John Kamphuis was in ieder geval duidelijk in zijn analyse. “Dit is een behoorlijke domper, we hadden vandaag geen enkel recht op een resultaat. Het was van onze zijde te plichtmatig en vervolgens ontbrak de overtuiging voor een ommekeer”, laat de trainer op Twitter weten.

Volgende week neemt BAS het in eigen huis op tegen EFC ’58. De eerste wedstrijd in de tweede periode begint aanstaande zaterdag om 14.30 uur.

Bron: BHZNet.nl