Na stamppot komen de pannenkoeken

Na stamppot komen de pannenkoeken 15 oktober 2012.  Vooraf werd de wedstrijd van het eerste elftal van BAS voetbal bestempeld als kraker in de derde klasse B, maar al tijdens de wedstrijd werd zaterdagmiddag duidelijk dat BAS niets had te duchten van tegenstander SDS’55.

Het vlaggenschip van BAS was door doelpunten van Mark Schaap(2x), Stefan Tolhoek en Corné op ‘t Hof met 4-0 te sterk voor de ploeg uit Wekerom en nestelde zich hierdoor voorlopig in de top van ‘3B’.

Het eerste kwartier was zaterdagmiddag nog wel voor SDS, dat het initiatief in de wedstrijd nam, mede door een slap begin van BAS. De tegenstander kreeg hierdoor zelfs een goede mogelijkheid om de score te openen, maar keeper Westdijk behoedde zijn ploeg voor een achterstand. Een aantal minuten later moesten de verdedigers van BAS rond de zestien aan de noodrem trekken, maar de leidsman van de middag zag er- gelukkig- geen overtreding in. Hierna leek BAS te beseffen dat er een schepje bovenop moest, want SDS kreeg steeds minder te vertellen. Tom Drent was al snel twee keer dichtbij een doelpunt, maar de jongeling vond de Wekeromse keeper op zijn weg.

SDS werd verder teruggedrongen en dit leidde uiteindelijk tot een verdiende voorsprong. Luke van der Burg vond, na goed ingrijpen van Jeroen Boshuizen, Mark Schaap en die schoot de openingstreffer tegen de touwen. BAS bleef beter en liep tien minuten later verder uit. Een vrije trap bleek een koud kunstje voor aanvoerder Stefan Tolhoek, die de bal kiezelhard achter de doelman schoot: 2-0. Na de rust ging SDS wat meer risico nemen, maar dit werkte voor de Wekeromse ploeg vooral averechts. BAS kreeg via Leroy Staring, Tom Drent en Luke van der Burg genoeg kansen om het verschil te vergroten, maar dit liet de ploeg na.

SDS drong op dat moment steeds meer aan, BAS was vooral gevaarlijk via snelle uitvallen. Uiteindelijk was het Corné op ’t Hof, die met zijn eerste doelpunt sinds november 2010, de punten definitief veiligstelden. Een scrimmage kwam terecht bij Op ‘Hof, die de bal op keurige wijze tussen de palen schoot: 3-0. Het werd zelfs nog 4-0, nadat Mark Schaap zijn tweede van de middag aantekende. Een doelpunt, alleen maar goed voor de nodige pannenkoeken in huize Schaap. “Elke keer als ik scoor, gaat moeders pannenkoeken bakken. Voorwaarde is daarbij wel dat we winnen”, aldus Schaap. Een zege en zelfs twee doelpunten, dus pannenkoeken. Of de hele selectie kan meegenieten van de pannenkoeken is vooralsnog niet bekend.

BAS won uiteindelijk vrij simpel van SDS en behoort daardoor voorlopig bij de top in de derde klasse B. Volgende week is er een inhaalprogramma, waarna over twee weken de beslissing valt in de eerste periode. De race om de eerste prijs van dit seizoen gaat nog tussen Zeewolde, BAS en hoogstwaarschijnlijk Advendo. Eerstgenoemde heeft een punt voorsprong en ontvangt over twee weken SEH. BAS gaat op bezoek bij De Glind en Advendo gaat op bezoek bij EFC ’58. Wordt vervolgd…

Verslag: Wouter Foppen

Bron: BHZNet.nl