BAS verliest van SV Lelystad

BAS verliest van SV Lelystad 15 augustus 2012.  Dinsdagavond traden de voetballers van BAS 1 aan voor de eerste officiĆ«le wedstrijd van seizoen 2012/2013. BAS verloor de bekerwedstrijd tegen Lelystad '67 met 4-0.

BAS 1 opende best aardig tegen het in de 2e klasse uitkomende Lelystad. Veel kansen werden er niet gecreƫerd, maar het eerste kwart van de wedstrijd bleef het jeugdige BAS (gemiddelde leeftijd net geen 21 jaar) vrij eenvoudig overeind tegen het in een te laag tempo spelende SVL.

Rode kaart
Na ruim 20 minuten beging doelman Sander Westdijk echter een overtreding net buiten de 16 meter. Hij ontnam de SVL-spits daarmee een scoringskans, dus de rode kaart van de scheidsrechter was terecht. Kevin Klein Schaarsberg kwam het veld in, en zag de vrije trap van Andre Kemper naast zich op de paal belanden. In de rebound was het echter alsnog 1-0; hoewel grensrechter Mart Muller nog wel de vlag omhoog stak vanwege buitenspel. Dit werd niet gehonoreerd door de overigens uitstekend leidende scheidsrechter.

Afstraffing
Tot aan de rust bleef BAS gemakkelijk overeind, maar in het eerste kwartier na rust scoorde SVL (dat na rust in een iets hoger tempo speelde) twee maal, en een afstraffing hing in de lucht. Maar de verdediging stond verder weinig kansen toe, SVL miste nog een strafschop, en scoorde pas vlak voor tijd nog een keer, zodat de eindstand 4-0 was.

Volgende wedstrijd
Aankomende zaterdag speelt BAS vriendschappelijk in Zwolle, tegen 2e klasser Be Quick '28, en volgende week dinsdag komt Wilsum op bezoek in het kader van het bekertoernooi. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur, en de toegang is dan gratis.

Bron: BASVoetbal.nl

Bron: BHZNet.nl