BAS leeft na gelijkspel tussen hoop en vrees

BAS leeft na gelijkspel tussen hoop en vrees 23 april 2012.  Het eerste elftal van BAS voetbal heeft zaterdagmiddag aan de cruciale uitwedstrijd bij Terschuurse Boys een punt overgehouden. Na negentig minuten passie, strijd en matig voetbal eindigde het treffen in 0-0. In de strijd om de derde periode is BAS nu in de laatste twee wedstrijden afhankelijk van de resulaten van Hoevelaken en Stroe.

Aanhaken om de derde plaats in de competitie en goede zaken doen in de derde periode. Winnen was het devies, maar in de eerste tien minuten van de wedstrijd leek BAS dit nog niet te beseffen. Terschuurse Boys was in die fase al twee keer gevaarlijk, maar twee keer werd een inzet van Terschuur onschadelijk gemaakt door keeper Westdijk.

Na een kwartier deelden ook de Biddinghuizenaren de eerste speldenprikjes uit, maar Mark Schaap en Art Drent konden de Terschuurse keeper niet verschalken.

BAS voetbalde beter, maar Terschuurse Boys kreeg de beste kansen. Keeper Westdijk en slechte afronding aan de kant van Terschuur zorgden ervoor dat de wedstrijd qua score in evenwicht bleef. Plots kreeg BAS een kans om de score te openen. Een prima aanval werd onderschept door de keeper van Terschuur, maar de kon de bal niet goed verwerken. Jeroen Boshuizen kon de afgeslagen bal opvangen, maar zag zijn inzet op de lijn worden gekeerd.

Na de rust werd de wedstrijd vooral gekenmerkt door veel passie en strijd, wat het niveau niet ten goede kwam. Het spel ging over en weer, waarbij vooral Terschuurse Boys een aantal keer dreigend voor het doel kwam. Meer dan dreigend werd het niet, want echte kansen werden er niet gecreƫerd. BAS kreeg in de 55ste minuut zelfs de grootste kans. Luke van der Burg kwam prima door op rechts, schudde een aantal tegenstanders van zich af en trok de bal voor. Zijn voorzet werd echter gemist door eerst Stefan Tolhoek en vervolgens Tom Drent.

BAS zette aan, vervolgens probeerde Terschuurse Boys het nog, maar geen van de beide ploegen kwam nog tot scoren. Na negentig minuten voetballen bleef het bij 0-0, een resultaat waar beide ploegen weinig mee opschieten. Terschuurse Boys haakte definitief af in de strijd om de titel en BAS is in de strijd om de derde periode nu afhankelijk van de resulaten van Hoevelaken en Stroe. Hoevelaken gaat over twee weken op bezoek bij Swift '64, dus wie weet kan de buurman het vlaggenschip van BAS de helpende hand toereiken.

Volgende week is het eerste elftal vrij, op 5 mei speelt BAS de laatste thuiswedstrijd van de competitie tegen Vierhouten '82. Aanvang op Sportpark de Schelp is om 14.30 uur.