Winst en gelijkspel voor BAS

Winst en gelijkspel voor BAS 10 april 2012.  Het eerste elftal van BAS Voetbal speelde dit weekend twee voetbalwedstrijden. Afgelopen zaterdag werd er gewonnen van Oene en maandag werd er gelijk gespeeld tegen Hoevelaken.

BAS doet plicht tegen Oene
BAS heeft zaterdagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Oene zijn plicht gedaan. In een matige wedstrijd van beide kanten waren de Biddinghuizenaren toch nog veel te sterk voor Oene: 5-1. Deze ruime overwinning gaf trainer Wout Sleurink de kans Rutger Oomen speelminuten te gunnen, de jongeling maakte zijn debuut.

Vooraf kon trainer Wout Sleurink niet beschikken over de geblesseerden Kay-Marnix Oomen en Marc Rijneveld. Aanvaller Leroy Staring begon opnieuw op de bank, waardoor Nabil Essadouqi in de spits begon. B-junior Art Drent begon als linksback, zijn teamgenoot Rutger Oomen mocht op de bank plaatsnemen.

Bij Oene was trainer Jan de Ruiter in de week voorafgaand aan de wedstrijd ontslagen. In de beginfase van de wedstrijd leek dit ontslag een schokeffect op te wekken bij de ploeg uit Oene. De eerste kans was dan ook voor de roodwitten, maar keeper Westdijk maakte dit eerste wapenfeit onschadelijk, waarna Oene nog een schietkans kreeg. Deze ging net naast het doel van keeper Westdijk.

Na tien minuten werd BAS wakker en kwam de trein op stoom. Eerst was het Tom Drent die een speldenprikje uitdeelde, waarna na ruim een kwartier Nabil Essadouqi de score opende. Een vlot lopende aanval via Stefan Tolhoek en Tom Drent kwam terecht bij de spits, die op zijn beurt de bal achter de Oener doelman tikte.

BAS leek na deze opsteker wakker en kreeg Oene op de knieën. Jeroen Boshuizen speelde zich prima vrij, de afronding was nog mooier. Boshuizen zag de keeper te ver voor zijn doel staan en lobte de bal op fraaie wijze over de doelman: 2-0. Het verzet van Oene leek hiermee gebroken en BAS liep kort voor rust zelfs nog uit naar 3-0. Essadouqi brak door over rechts, gaf de bal voor op Boshuizen en die tikte zijn tweede van de middag binnen.

Na de rust probeerde BAS het doelsaldo nog enigszins op te krikken, maar echt lukte dit niet meer. Luke van der Burg kwam na drie minuten alleen voor de keeper, maar kon de doelman niet verslaan. Oene probeerde de schade nog wat te beperken, maar slaagde hier ook niet echt in. Twintig minuten voor tijd dook de ploeg wel twee keer gevaarlijk op voor Westdijk, maar de keeper hield zijn doel, met behulp van de ingevallen Remon Claassen, nog schoon.

De eveneens ingevallen Leroy Staring zorgde even later voor de 4-0, waarna BAS toch nog een tegendoelpunt kreeg. Keeper Westdijk waande zich even Lionel Messi en probeerde een tegenstander te omspelen, maar dit mislukte. De doelman maakte vervolgens een overtreding, die werd gevolgd door een penalty en een gele kaart. Westdijk kansloos en Oene redde de eer.

BAS maakte in de persoon van Leroy Staring nog 5-1, waarna de leidsman een einde aan de wedstrijd maakte. Smetje op de overwinning was een gele kaart voor Mark Schaap, die hierdoor aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen EFC mist. Of Schaap maandag kan spelen is nog onzeker, hij viel zaterdag bovendien uit met een kuitblessure.

Voor Oene en Hulshorst lijkt in '3B' het doek zo goed als gevallen. Oene heeft nog vijf wedstrijden om degradatie af te wenden, maar moet daarvoor nog wel zeven punten inlopen op Vierhouten. Uit 3B degraderen dit seizoen drie clubs rechtstreeks, de nummer 11 moet nog P/D spelen

Slecht BAS steelt punt van Hoevelaken
Een heel matig spelend BAS heeft Tweede Paasdag aan de thuiswedstrijd tegen concurrent Hoevelaken een punt over gehouden. BAS was over negentig minuten gezien zeker de mindere, maar door een laat doelpunt van Leroy Staring snoepten de Biddinghuizenaren toch een punt af van Hoevelaken: 2-2.

Trainer Wout Sleurink koos er maandag voor om in de basiself te starten met Leroy Staring als spits. Hierdoor verhuisde Nabil Essadouqi naar het middenveld en nam Luke van der Burg plaats op de bank. B-junior Art Drent kreeg opnieuw de voorkeur op linksback, Rutger Oomen zat op de bank.

BAS startte maandagmiddag voortvarend, maar kon deze lijn gedurende de wedstrijd niet doortrekken. Tom Drent was binnen twee minuten met een van richting veranderde vrije trap gevaarlijk, maar hier bleef het bij. Hoevelaken nam direct het initiatief over en drukte BAS terug op eigen helft. Echter, de ploeg kon in het eerste kwartier niet gevaarlijk worden voor het doel van keeper Westdijk. Waar Hoevelaken de bovenliggende partij was, kwam BAS na een kwartier plotseling op voorsprong. Mark Schaap kreeg de bal op de rechterflank en wou de bal voorgeven. De voorzet was slecht, het resultaat fantastisch. De verdwaalde voorzet vloog in één keer achter de verbouwereerde keeper van Hoevelaken: 1-0.

Hoevelaken ging ondanks de tegenslag door en drukte BAS weer terug op eigen helft. Keeper Westdijk redde zijn ploeg twee keer prima, waardoor Hoevelaken voor de rust de gelijkmaker nog niet kon produceren. Middenvelder Robby Bartels had aan de andere kant de 2-0 op zijn schoen, maar Bartels mistte oog in oog met de keeper.

Was BAS in de eerste helft nog wel gevaarlijk, na de rust kwam BAS niet meer in het eigen spel. Vooral op het fysieke spel van de Hoevelakense ploeg had BAS geen antwoord, waardoor Hoevelaken het spel domineerde en BAS nauwelijks meer van de eigen helft afkwam. Alleen via lange ballen op de altijd hardwerkende Leroy Staring werd BAS soms gevaarlijk, maar doelpunten kwamen hier niet uit. BAS hield vooral tegen en kon dit een kwartier lang nog hendelen, waarna doelman Westdijk en zijn verdediging toch moesten capituleren. De geblesseerde aanvoerder Stefan Tolhoek leverde de bal in, waardoor Hoevelaken kon profiteren en de bal achter Westdijk schoot.

Het onheil voor BAS werd echter nog groter. Eerst mistte Nabil Essadouqi een opgelegde kans op 2-1, waarna het aan de andere kant wel raak was. De Hoevelakense spits werd goed vrijgespeeld en faalde oog in oog met Westdijk niet: 1-2. Een totaal terechte tussenstand, BAS verdiende simpelweg niet meer. Toch hield de Biddinghuizense ploeg iets over aan de wedstrijd. In de slotfase besloot Stefan Tolhoek door te stappen over de linkerflank, waar hij geheel vrijstaand een prima voorzet afleverde op het hoofd van Essadouqi. Die mistte, maar spits Leroy Staring was er als de kippen bij om de bal toch binnen te tikken.

Zo hield BAS aan een povere wedstrijd toch een punt over. BAS liet Hoevelaken net als in de tweede helft van de heenwedstrijd voetballen en mocht achteraf blij zijn met een punt. Hoevelaken had alle recht op een overwinning, maar moest met één punt genoegen nemen. De grote winnaar maandag was eigenlijk Terschuurse Boys, dat hierdoor op beide ploegen een voorsprong behoud van zes punten.

BAS speelt aanstaande zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd, dan komt EFC '58 op bezoek. De wedstrijd op Sportpark De Schelp begint om 14.30 uur.

Bron: BHZNet.nl