Bus syndroom achtervolgt BAS voetbal

Bus syndroom achtervolgt BAS voetbal 2 april 2012.  Voor de tweede keer dit seizoen ging het ereste elftal van BAS voetbal met een bus naar een uitwedstrijd, voor de tweede keer werd er verloren. Was eerst Otterlo na een busreisje al te sterk, zaterdag was ook laagvlieger SDS '55 te sterk voor de Biddinghuizenaren.

BAS was zeker niet minder dan de ploeg uit Wekerom, maar verloor wel: 1-0.

Trainer Wout Sleurink koos er zaterdag voor om Leroy Staring en Robbie Bartels op de bank te houden. De twee waren vorig weekend beide afwezig en begonnen zodoende op de bank. Nabil Essadouqi begon in de spits, terwijl Stefan Tolhoek opnieuw mocht beginnen vanaf het middenveld.

Waar BAS eigenlijk nooit succes heeft gehad in een wedstrijd met busreis, gebeurde dat nu ook niet. BAS zat vanaf het eerste moment niet in de wedstrijd en straalde niet uit er voor te willen gaan. Het initiatief lag vooral bij SDS, dat met de wind in de rug vocht voor elke meter. De ploeg is in een flinke strijd verwikkeld om degradatie te ontlopen en dat was zaterdag duidelijk te zien.

BAS kon hier niet dezelfde strijdlust tegenover leggen en dit zorgde er mede voor dat BAS op achterstand kwam. Hadden we eerder het begrip 'Jacco lang' bij een keeper, kennen de Biddinghuizenaren nu een nieuw begrip: 'Het muurtje van Westdijk'. De keeper zette een te kleine muur neer voor een vrije trap vanaf zo'n 20 meter en daar maakte de Wekeromers dankbaar gebruik van. De bal werd hard om de muur heen gekruld en Westdijk bleek kansloos op deze inzet: 1-0.

Gezegd moet wel dat BAS in de eerste helft zeker twee penalty's had moeten hebben. De leidsman zag eerst een overtreding op Tom Drent over het hoofd en in de 38ste minuut werd aanvoerder Tolhoek onderuit gehaald in het zestienmetergebied. De scheidsrechter zag hier opnieuw niets in, tot ontsteltenis van alles met een voorkeur voor Biddinghuizen.

Na de rust werd BAS, mede door de wind, wat sterker en creƫerde het enige kansen. Vooral uit dode spelmomenten werden de Biddinghuizenaren koppend gevaarlijk, maar Mark Schaap en Leroy Staring kregen de bal niet achter de Wekeromse doelman. Verder dan deze kansen kwam BAS niet en SDS zette hier in de tweede helft ook niet veel tegenover, waardoor de Wekeromse ploeg met de overwinning aan de haal ging.

BAS verloor door deze nederlaag de vierde plaats op de ranglijst aan Hoevelaken en ook het winnen van de derde periode lijkt ineens een moeilijke opgave. Maar niet meer met de bus en de laatste wedstrijden van de competitie alles op alles zetten. Wie weet komt BAS dan alsnog dichtbij een nacompetitieplaats.

BAS speelt aankomend Paasweekend tweemaal een thuiswedstrijd. Op zaterdag komt Oene op bezoek, terwijl op maandag de kraker tegen Hoevelaken op het programma staat. De wedstrijd tegen Oene begint zaterdag om 14.30 uur, maandag wordt er afgetrapt om, let op, 17.00 uur.

Bron: BHZNet.nl