BAS wint ruim van Swift

BAS wint ruim van Swift 18 maart 2012.  De voetballers van BAS hebben opnieuw een derby winnend weten af te sluiten. In de druk bezochte competitiewedstrijd werd Swift '64 met 3-0 verslagen, waardoor BAS goede zaken doet in de ranglijst.

De wedstrijd begon pas om 18.00 uur, waardoor veel supporters uit Biddinghuizen en Swifterbant een kijkje kwamen nemen om hun vlaggenschip aan te moedigen.

Blauw-wit
De supporters uit Swifterbant hadden hun best gedaan de wedstrijd extra glans te geven. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd het Biddinghuizer sportpark bezocht. Vlaggen van Swift in de ballenvangers en een blauw-wit logo langs de lijn konden op goedkeuring rekenen van alle aanwezigen.

Supporters van BAS hadden vooral voor en tijdens de wedstrijd antwoord hierop. Vuurwerk, rode rook en zo nu en dan veel kabaal bracht de spelers ertoe een stapje extra te zetten.

2-0
De wedstrijd zelf was overigens niet hoogstaand. Het eerste kwartier was voor de bezoekers, maar tot vreugde van BAS had spits Meloudi Zaki het vizier net niet op scherp en kon keeper Westdijk redding brengen. Daarna volgde een op en neer gaande wedstrijd met weinig kansen. Tot Mark Schaap een voorzet koppend kon afronden een kwartier voor rust.

BAS ging daarop beter spelen en drong aan nog voor de rust de wedstrijd te beslissen. De aanvalsgolf leidde tot een strafschop, die door Stefan Tolhoek feilloos werd afgerond.

Toetje
De tweede helft was voor de neutrale toeschouwer nog minder. BAS leidde comfortabel met 2- 0 en kwam eigenlijk niet meer in de problemen. Swift kon hier weinig tegenover zetten, waardoor BAS zelfs mocht hopen op meer. Na het verstrijken van de reguliere speeltijd kreeg het dat ook. Tom Drent mocht vanaf de linkerkant een tegenstander omspelen en in de lange hoek binnenschieten.

De evenementencommissie van BAS had juist op dit moment gewacht. Direct na het eindsignaal werd er vuurwerk ontstoken.

Door de overwinning blijft BAS op de vierde plaats. Swift zakt naar plaats 6.