Omhaal Staring bezorgt BAS zege

Omhaal Staring bezorgt BAS zege 13 maart 2012.  Met een prachtige omhaal heeft Leroy Staring er zaterdag voor gezorgd dat het eerste elftal van BAS voetbal aan de uitwedstrijd bij titelkandidaat VVOP drie punten heeft overgehouden.

BAS kwam in Voorthuizen met 0-2 voor, verspeelde die voorsprong, maar Staring schoot op briljante wijze de Biddinghuizenaren naar de overwinning: 2-3.

Voor de beide ploegen stond er zaterdag veel op het spel. VVOP moest winnen om goed mee te blijven doen om de bovenste plaatsen, terwijl BAS moest winnen om plaats vier te behouden. VVOP leek in de beginfase van de wedstrijd deze boodschap het best begrepen te hebben, want de Voorthuizenaren kwamen binnen vijf minuten al in een goede scoringspositie. Corné op 't Hof voorkwam op de doellijn echter een snelle openingstreffer.

Waar VVOP zaterdag de grote favoriet was voor de overwinning, verbaasde BAS vriend en vijand. In de 20ste minuut kwam BAS ietwat gelukkig op een voorsprong, door een penalty van Stefan Tolhoek. Bij deze 0-1 voorsprong bleef het niet, want vijf minuten voor het rustsignaal breidde de roodhemden de voorsprong zelfs uit. Een goed aanval kwam terecht bij Op 't Hof. De rechtsback trok de bal voor, waar Leroy Staring klaarstond om de bal binnen te werken.

Na de rust schakelde de kampioenskandidaat een tandje bij en daardoor kwam BAS niet meer onder de druk van VVOP uit. De blauw-witten kwamen een aantal keer gevaarlijk voor doelman Sander Westdijk, maar hij hield zijn ploeg op prima wijze op de been. In de 67ste minuut was het dan toch VVOP wat de aansluitingstreffer maakte. Westdijk moest na goed doorzetten van een Voorthuizenaar dan toch capituleren en de aansluitingstreffer incasseren.

VVOP leek wakker geschud en drukte nu vol door. BAS kon niets anders doen dan achteruit lopen en hopen dat een gelijkmaker zo lang mogelijk uitbleef. Dit duurde echter niet heel lang, want een kwartier voor tijd ging het mis. Een corner van VVOP werd compleet verkeerd ingeschat door de verder goed keepende Westdijk, waardoor VVOP kon profiteren en de gelijkmaker kon aantekenen.

De 0-2 voorsprong van voor de rust was teniet gedaan en de hoop bij de meegereisde supporters leek even helemaal weg. Echter, in de 80ste minuut voltrok er zich een Biddinghuizer sprookje in Voorthuizen. Tom Drent kwam door over links en gaf de bal voor op Stefan Tolhoek. De aanvoerder probeerde de bal op het doel te koppen, maar in de baan van de bal stond ook nog Leroy Staring te wachten. Voordat hij het wist hing de spits met twee benen in de lucht en maakte op die manier op fenomenale wijze de winnende treffer. Doelpunt van het jaar, ongetwijfeld.

VVOP drong nog wat aan, maar was na deze tegenslag niet meer in staat om de stand gelijk te trekken. BAS behaalde in Voorthuizen een schitterende overwinning op het hoger geklasseerde VVOP, iets waar de ploeg trots op mag zijn. Echter, is deze overwinning pas van waarde als er aanstaande zaterdag ook gewonnen wordt van directe concurrent Swift'64. Verliest BAS deze wedstrijd, dan is alle moeite voor niets geweest en verliest BAS alsnog plaats vier aan de buurman.

De gemeentelijke derby tegen Swift begint aanstaande zaterdag op sportpark de Schelp om 18:00 uur.