Collectief brengt BAS ruime overwinning

Collectief brengt BAS ruime overwinning 30 januari 2012.  BAS Voetbal heeft zaterdagmiddag de eerste wedstrijd na de winterstop gemakkelijk weten te winnen van Stroe.

De Biddinghuizenaren kwamen ondanks een goed begin nog wel op achterstand, maar wisten uiteindelijk in de tweede helft orde op zaken te stellen: 1-4.

Doelpuntenmakers aan de kant van BAS waren Luke van den Burg, Kay-Marnix Oomen, Stefan Tolhoek en Jeroen Boshuizen.

Vanaf het eerste fluitsignaal nam BAS het initiatief en was het veldoverwicht voor de Biddinghuizen ploeg. In de eerste 20 minuten kreeg de ploeg van trainer Wout Sleurink al een tweetal kansen via Tom Drent, maar beide schoten waren niet doeltreffend.

Stroe probeerde vooral via de counter gevaarlijk te worden, maar BAS speelde erg geconcentreerd, waardoor Stroe geen gevaar kon stichten in de eerste twintig minuten.

In de 21ste minuut keek BAS plots tegen een achterstand aan. Centrale verdedigers Gerben Schalen en Stefan Tolhoek gingen beide de lucht in om de bal weg te koppen, maar één van de beiden deed dit onreglementair. De daaropvolgende vrije trap vanaf randje zestien werd feilloos binnen geschoten. BAS verloor de grip op de wedstrijd, Stroe werd gevaarlijker en gevaarlijker. Twee minuten na de openingstreffer kreeg de spits van Stroe een levensgrote kans, maar hij kon deze mogelijkheid niet verzilveren.

De Biddinghuizenaren leken de rust in te moeten met een achterstand, maar opeens liet Kay-Marnix Oomen zien waarom hij in de zomer overgeheveld werd naar de eerste selectie. Oomen zette met een paar mooie acties de tegenstanders op het verkeerde been, ging de zestien binnen en gaf Luke van den Burg een enorme scoringskans. Die faalde niet en schoof zo vijf minuten voor de rust de gelijkmaker binnen.

Na de rust was BAS, op de eerste tien minuten na, de betere. De ploeg ging als collectief ten strijde en dit resulteerde in enkele mogelijkheden. De grootste was na 55 minuten voor Tom Drent, maar die schoot op aangeven van Van den Burg net naast.

Drie minuten later kwam BAS wel op voorsprong. Een schot van de teruggekeerde Nabil Essadouqi werd na een scrimmage met de hand van de lijn gehaald, waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Aanvoerder Stefan Tolhoek nam zijn verantwoordelijkheid, maar hielp de kans in eerste instantie om zeep. De strafschop van Tolhoek werd gekeerd, waarna Oomen er als de kippen bij was om de 1-2 binnen te schieten.

BAS ging mee met de strijd die Stroe leverde en gaf Stroe zodoende geen enkele kans. In de 68e minuut gooide Tolhoek met een kopbal de wedstrijd in het slot, waarna Jeroen Boshuizen in de slotfase met een mooi schot nog voor de 1-4 aantekende.

De Biddinghuizenaren wonnen zo op een mooie manier van naaste concurrent Stroe. BAS speelde als collectief een prima wedstrijd en was negentig minuten lang erg geconcentreerd. Iets wat perspectief biedt voor het restant van de competitie, om zodoende in de race te blijven voor een plaats in de nacompetitie.

Volgende week staat er voor BAS een thuiswedstrijd op het programma tegen Oene. Mochten de weergoden geen roet in het eten gooien, dan wordt er op sportpark De Schelp afgetrapt om 14:30 uur.

Bron: BHZNet.nl