BAS voetbal start 2012 met nederlaag

BAS voetbal start 2012 met nederlaag 17 januari 2012.  Improviseren is een kunst. Dat bleek afgelopen zaterdag ook wel uit de wedstrijd van het eerste elftal van BAS voetbal, uit bij CSV’28.

Het vlaggenschip begon de voorbereiding op de tweede seizoenshelft met vele afwezigen, waaronder trainer Wout Sleurink. Mede door de vele afwezigen maakten Tom Schaap en Jelle Oosterkamp beide hun officieuze debuut voor het eerste elftal. BAS verloor de wedstrijd uiteindelijk met 2-0.

Assistent-trainer, maar afgelopen zaterdag even hoofdtrainer, Walter van der Linden had vooraf een waslijst aan afwezigen. Corné op ’t Hof, Luke van der Burg, Jeroen Boshuizen, Leroy Staring en Robby Bartels waren afwezig, net als de op donderdag geblesseerd geraakte Kay-Marnix Oomen.

Rick Aernaudts, Jeroen Tolhoek, Leon Ceelen en Bas Suidgeest vulde aan vanuit BAS 2 en Tom Schaap, Jelle Oosterkamp en Kevin Klein Schaarsberg deden dit vanuit BAS 3.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende clubscheidsrechter ontspon er zich een rommelige wedstrijd. CSV had het meeste balbezit, maar deed daar in de eerste twintig minuten weinig mee. BAS probeerde via snelle uitvallen enigszins gevaarlijk te worden, maar alleen Marc Rijneveld kreeg een mogelijkheid om te scoren. Oog in oog met de keeper wist een verdediger van de Zwollenaren toch nog in te grijpen.

CSV werd vervolgens sterker, mede door fouten van de Biddinghuizenaren. Keeper Sander Westdijk greep drie keer goed in, waardoor een Zwolse treffer voor rust uitbleef. In de rust wisselde trainer Van der Linden Jeroen Tolhoek, Tom Schaap en Sander Westdijk voor Leon Ceelen, Jelle Oosterkamp en Kevin Klein Schaarsberg.

Na de rust dreef de wedstrijd af naar een laag niveau. Een spaarzaam hoogtepuntje was de solo van Bas Suidgeest, maar zijn inzet belande via de paal in de handen van de keeper. Uiteindelijk was het CSV die de score opende. Een mooie pass vanaf het middenveld ging net over debutant Oosterkamp heen, waardoor de spits vrije doortocht had naar keeper Klein Schaarsberg. Die redde in eerste instantie nog wel, maar in tweede instantie was hij kansloos.

BAS werd niet of nauwelijks gevaarlijk en CSV maakte geen gebruik van het vele balbezit. Toch kwamen de Zwollenaren wel op een 2-0 voorsprong. Een breedtepass van Jelle Oosterkamp werd verkeerd ingeschat door Tom Drent, waardoor hij de bal verloor. De spits van CSV kwam alleen voor de keeper, waarna hij de bal fantastisch in de winkelhaak schoot. Vervolgens werd het niveau van de wedstrijd enigszins duidelijk.

CSV had geen veldspelers meer op de bank, waardoor een geblesseerde speler vervangen moest worden door de wisselkeeper. Zo een zaterdagmiddag was het.

Volgende week speelt BAS de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. De ploeg van trainer Wout Sleurink neemt het dan op tegen Hoevelaken. De wedstrijd op sportpark de Schelp begint om 14:30 uur.

Bron: BHZNet.nl