BAS neemt lastige hobbel

BAS neemt lastige hobbel 5 december 2011.  Het eerste elftal van BAS Voetbal heeft de uitwedstrijd tegen Vierhouten'82 winnend af weten te sluiten. Onder zware omstandigheden speelden de Biddinghuizenaren geen beste wedstrijd, maar wonnen uiteindelijk wel; 1-3.

Doelpuntenmakers aan de kant van BAS waren Mark Schaap (2x) en Leroy Staring.

Trainer Wout Sleurink kon vooraf niet beschikken over de geblesseerde Remon Claassen. Kay-Marnix Oomen begon op de bank, evenals Mart Sweep. Leroy Staring en Marc Rijneveld vormde het aanvalsduo.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd, maar in de zevende minuut was het BAS wat de leiding nam. Jeroen Boshuizen stuurde Luke van de Burg diep, die gaf de bal voor en Leroy Staring rondde af. Door de bal achter zijn standbeen langs te halen zorgde hij voor de 0-1.

Het spelpeil ging na het openingsdoelpunt drastisch omlaag. BAS liet het lopen, Vierhouten leek niet beter te kunnen. Ballen werden veelvuldig ingeleverd bij de tegenstander, BAS voetbalde onrustig. Vierhouten leek ook niet bij machten om het de rood-witte enigszins lastig te maken. In de 36ste minuut breidde BAS op gelukkige wijze de score uit. Een voorzet van Rijneveld werd verkeerd aangenomen door Staring, waardoor de bal bij middenvelder Schaap terecht kwam. Hij bleef wel heel koel en werkte met een hakje de bal over de doellijn.

Na de rust kreeg BAS veel kansen om de score uit te bouwen, maar liet dit na. Vooral de voorwaartse hadden de wedstrijd helemaal in het slot kunnen gooien. Vierhouten bleef een klein beetje in leven en kwamen uiteindelijk terug in de wedstrijd door een doelpunt in de 74ste minuut.

Het leek een lastig laatste kwartier te worden voor de Biddinghuizenaren, maar de verdediging hield goed stand. Uiteindelijk was het Mark Schaap die met zijn tweede doelpunt van de middag de wedstrijd definitief besliste. Schaap kwam één-op-één met de keeper, trof in totaal drie keer de keeper op zijn weg, maar de vierde keer was het raak. De wedstrijd was beslist, BAS pakte de punten.

Zo wist BAS zaterdagmiddag de punten mee te nemen naar Biddinghuizen. Een goede prestatie, want zeker onder deze omstandigheden is Vierhouten-uit een lastige wedstrijd. Een hobbelig en nat veld, veel wind, het hielp niet mee aan een goede wedstrijd. Maar BAS won en dat is het belangrijkst.

Volgende week speelt BAS thuis tegen hekkensluiter Hulshorst. De wedstrijd op sportpark de Schelp begint om 14:30 uur.