Hardwerkend BAS komt niet verder dan gelijkspel

Hardwerkend BAS komt niet verder dan gelijkspel 18 april 2010.  Zaterdag j.l. heeft BAS in de thuiswedstrijd tegen Elspeet er alles aan gedaan om een overwinning af te dwingen maar er zat niet meer in dan een 1-1 gelijkspel. Onder zonnige omstandigheden stonden er deze middag twee gelijkwaardige ploegen op het veld.

Opnieuw kon trainer Marcel Boelens door schorsingen, blessures en vakantie niet over de gehele eerste selectie beschikken. Stefan Tolhoek en Jeroen Boshuizen moesten deze middag nog één wedstrijd brommen op de tribune. Rodney Baidjoe was te geblesseerd om deze middag te kunnen spelen en Nabiel Essaddouqi was een weekje met vakantie naar Marokko. Positief nieuws is dat Jay Hoft na een lange blessure weer is aangesloten bij de selectie en deze middag op de bank begon. Naast Jay waren vanuit het tweede elftal aangeschoven Marco Westerhof en Ronald Hulsker en onze tweede keeper Kees Lozekoot.

Omdat de concurrentie BAS op de hielen zit om de 4e plaats over te nemen was er deze middag maar één opdracht en dat is winnen. Trainer Boelens verwachte van de selectie dan ook weer de maximale inzet. Vanmiddag stond de wedstrijd onderleiding van de heer Beser uit Hengelo (Achterhoek). Om precies half drie floot de scheidsrechter voor het beginsignaal. Voor beide ploegen was het de eerste 10 minuten even aftasten hoe de wedstrijd zou gaan verlopen. Beide elftallen kwamen in de eerste 10 minuten voor de doelen maar de eerste echte grote kans kwam voor BAS in de 15e minuut van de wedstrijd. Uit een aanval over links door Mark Schaap opgezet werd deze aanval door Mark Schaap zelf afgewerkt met een knap en hard schot op doel.Echter de bal ging maar net over het doel. Gaande de wedstrijd kreeg BAS meer grip op de wedstrijd. In de 20e minuut kopte Gerben Schalen uit een hoekschop bijna raak maar een Elspeet verdediger redde op de doellijn.

Elspeet speelde zeer gedisciplineerd en stoorde BAS snel in de opbouw van de aanval. Hierdoor had BAS het moeilijk om dicht bij de goal van Elspeet te komen en moest zelfs uitkijken dat Elspeet met een snelle counter de score deze middag zou openen. Aanvankelijk leek het erop dat de 1e helft met een 0-0 ruststand zou eindigen maar door een doelpunt in de 45e minuut van Mark Schaap was de ruststand toch nog 1-0 voor BAS. Uit een aanval over links schoot Mark knap de bal links van de Elspeet keeper en kon BAS met een goed gevoel aan de 2e helft gaan beginnen.

In de rust is niet gewisseld zodat beide teams met de zelfde elftallen aan de 2e helft zijn begonnen. Vooraf had Trainer Boelens nog zo gezegd probeer goed het eerste kwartier van de 2e helft door te komen en maak de 2-0 dan is de wedstrijd gespeeld. Echter deze tactiek werd al na 4 minuten spelen in de 2e helft in de grond geboord door een schitterend doelpunt van de heer Pluim van Elspeet. Een hoge voorzet van Elspeet werd door de BAS verdediging niet goed verwerkt waarna deze aanvaller van Elspeet op rechts de bal voor zijn voeten kreeg en met een hard diagonaal schot de bal in de touwen joeg. Een tegenvaller voor BAS maar er was nog tijd genoeg over om de winst alsnog in Biddinghuizen te houden. In de 57e minuut haalde trainer Marcel Boelens verdediger Rolf de Jong er af en bracht aanvaller Jay Hoft in het veld om zo toch de winst te forceren. BAS bleef hard werken maar de weerstand van Elspeet was groot. Gaande de 2e helft zette BAS steeds meer druk op het Elspeet doel. Hierdoor kwamen er kansen om te score maar de bal wilde er niet in. Met scherpe counters was Elspeet ook in de 2e helft een aantal maal gevaarlijk. Echter ook de aanvallers van Elspeet konden deze middag moeilijk tot score komen. In de 75e minuut werd Corne op ´t Hof, die last kreeg van kramp, nog gewisseld voor Marco Westerhof . Deze wissel kon ook geen potten meer breken en zo tikte de tijd om naar de 90e minuut. Ook na 3 minuten blessuretijd werd er niet meer gescoord en was een gelijkspel deze middag het maximale wat gehaald kon worden.

Gezien de wedstrijd hadden beide teams hier vrede mee maar omdat EFC en DSV deze middag wel hebben gewonnen was het toch BAS die met dit gelijke spel de verliezer van de middag is geworden.

Volgende week mag BAS het opnieuw thuis proberen tegen Teuge. Alle schorsingen van de eerste selectiespelers zijn u voorbij en zo als het er nu uitziet kan de selectie volgende week wel eens blessure vrij zijn. Dat betekend dat trainer Boelens tegen Teuge weer over een complete selectie kan beschikken. Als het publiek van Biddinghuizen dan ook massaal naar deze wedstrijd komt dan moet een overwinning er toch weer in kunnen zitten. BAS staat nog op een gedeelde 4e plaats in de competitie gelijk met DSV. Echter de Doorenspijkers hebben een beter doelgemiddelde dus hebben nu de beste troeven in handen. Komende zaterdag moeten zij thuis tegen t´Harde spelen en is het gevecht om de 4e plaats in volle hevigheid losgebarsten. Doordat EFC deze middag heeft gewonnen van Teuge heeft EFC de tweede periodetitel gewonnen. Omdat de eerste 2 in de competitie rechtstreeks promoveren blijft de 4e plaats in de competitie belangrijk omdat deze plaats recht geeft op deelname aan de nacompetitie voor promotie.