BAS zaterdag in finale nacompetitie na 2-0 winst

BAS zaterdag in finale nacompetitie na 2-0 winst 15 juni 2022.  Terwijl voetballiefhebbers thuis voor de buis zaten om de verrichtingen van Oranje te bekijken, waren de eigen voetballers van BAS afgereisd naar de achterhoek voor hun tweede wedstrijd in de nacompetitie tegen vv Terborg.

Na de klinkende 5-1 afgelopen zaterdag tegen 't Harde was de uitwedstrijd tegen vv Terborg de volgende horde op weg naar klassebehoud. De nummer twee van de vierde klasse mocht de eerste ronde overslaan en kwam dus nu voor het eerst in actie.

Lang spannend
De eerste minuten van de wedstrijd waren voor Terborg, die veel inzet en energie op de mat legden, maar na een doelpunt van Bennet van Veen, zakte de thuisploeg ver weg. Het was BAS aan te rekenen dat het nog lang spannend bleef, want de 2-0 viel steeds niet. Al zat het ook niet mee, want er werd een treffer afgekeurd en een andere inzet belandde op de paal. Ook de doelman van Terborg hield de ploeg keer op keer op de been. In de negentigste minuut kwam er een einde aan de spanning en maakte Gerwin Schaap de beslissende 0-2.

Finale
Door de overwinning speelt BAS aanstaande zaterdag de beslissende finalewedstrijd tegen Daarlerveen. De locatie van de wedstrijd is nog niet bekend. Dit zal op neutraal terrein zijn, ergens tussen Biddinghuizen en Daarlerveen, bijvoorbeeld in Dalfsen of Hattem. Bij winst blijft het eerste elftal in de derde klasse.